EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
 
PORODICA
Pisac:  Mario Puzo

Izdavač:  Laguna

ISBN:  8674360270

Prevodilac:  Goran Kapetanović

Broj stranica:  360

Format:  20cm

Povez:  Broš

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2002

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:5.90  €
Sa popustom: 5.31 €
   

Šta je porodica? Puzo je prvi put odgovorio na ovo pitanje kada je stvorio nezaboravne Korleoneove, koji su zauvijek postavili kriterijume krvne odanosti. Sada, trideset godina kasnije, Puzo nas nagrađuje svojim konačnim stavom po ovom pitanju, remek-djelom koje kruniše njegovu izuzetnu karijeru: pričom o najmoćnijoj porodici u italijanskoj istoriji– Bordžijama.

U Porodici ovaj neponovljivi pisac vraća čitaoca u Rim 15. vijeka, gdje mu otkriva ekstravagantnost i spletke Vatikana, onoliko sigurno kako je to svojevremeno uradio sa tajnama Mafije. U središtu priče nalazi se Rodrigo Bordžija, Papa Aleksandar VI, čovjek čija je pohlepa za moći, raskoši i ženama mogla da se mjeri jedino s njegovom ljubavi prema svojoj porodici. Okružen je svojom neobičnom djecom, među kojima su lijepa, samouvjerena Lukrecija i strasni ratnik Čezare, Makijavelijev prijatelj i inspiracija. Njihove dramatične priče čine simfoniju ljudskih osjećanja i reagovanja, od ponosa preko ljubavi, izdaje i ljubomore, do smrtonosnog gnijeva. 

Djelo na kojem je Mario Puzo radio poslednje dvije decenije svog života, Porodica, predstavlja posljednji trijumf jednog od najvećih pripovijedača našeg vremena.

"Puzo je u ovaj roman uložio mnogo truda i to se vidi. Riječ je o jednom od njegovih najboljih ostvarenja. Priča je pitka, puna detalja, sa izvanredno izvajanim likovima." Booklist
 

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar