EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
 
O nama

U sklopu Nove knjige posluju Gradske knjižare, koje su snadbjevenije  sa više od 30.000 naslova, kako domaćih izdavača, tako i izdavača iz regiona i šire. Knjižare se nalaze u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Igalu, Tivtu i Petrovcu. Sva izdanja Nove knjige i većinu knjiga ostalih izdavača mogu se naći i poručiti preko zvaničnog sajta izdavača: www.novaknjiga.com .  

Objavljivanje i novi prevodi temeljnih djela svjetske književnosti uvijek predstavljaju važan kulturni događaj. Izdavačka kuća Nova knjiga  iz Podgorice je do sada objavila više stotina izdanja u petnaest  različitih biblioteka. Među izdanjima Nove knjige nalazi se impoznatan broj ključnih romana koji su obilježili cjelokupno ljudsko književno iskustvo. Među njima su najznačajnija djela Dostojevskog i Kafke, Džojsa, Servantesa, Tolstoja, Mana, Stendala, Foknera, Vajlda, Kamija, Novalisa, Harper Li, Umberta Eka, pisaca latinoameričkog kruga poput Vargasa Ljose, Garsije Markesa i Kortasara... Impresivan broj izdanja razvrstan je u preko petnaest biblioteka.

Djelatnost Nove knjige ne iscrpljuje se isključivo u izdavaštvu. Može se slobodno reći da je ta djelatnost suštinski vezana uz fenomene knjige i književnosti u gotovo svim aspektima i odjecima tih riječi. U tom smislu, izdavačka kuća Nova knjiga takođe organizuje brojne književne programe, predstavljanje značajnih imena svjetske književnosti, predavanja i tribine sa najznačajnijim književnim kritičarima i profesorima sa eminentnih univerziteta.

Izdavačka kuća Nova knjiga je organizator Zimskog salona knjiga u Podgorici, kao i brojnih drugih književnih i kulturnih manifestacija. Do sada je, takođe, omogućila domaćoj publici susret sa skoro svim najvaž