EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
 
Uslovi korićenja

Korićenje portala

Uslovi i pravila se odnose na sve stranice "novaknjiga.com" i "gradskaknjizara.net" internet prodajnog mjesta. Uslovi i pravila se odnose na svakog posjetioca Internet prodajnog mjesta i svaki posjetilac je duan da ih paljivo pročita i da ih prihvati. Prihvatanje ovdje utvrđenih uslova i pravila od strane svakog pojedinačnog posjetioca znači davanje bezuslovne saglasnosti posjetioca da će u svemu potovati i primjenjivati ovdje utvrđene uslove i pravila. Pod davanjem bezuslovne saglasnosti se smatra i samo korićenje "novaknjiga.com" i "gradskaknjizara.net" Internet prodajnog mjesta.

Internet prodajno mjesto "novaknjiga.com" nastoji da Vam obezbijedi najbolju moguću ponudu usluga. Svi proizvodi koji se nalaze na ovom sajtu predstavljaju poziv na ponudu pod navedenim uslovima. Ponuda se smatra poslatom nakon to korisnik odabere proizvod i prati korake za kupovinu.

Intelektualna svojina

Svi sadraji objavljeni na ovim ili ostalim internet stranicama "novaknjiga.com" Internet prodajnog mjesta kao to su tekstovi, grafički sadraji, zatitni znakovi (logotipi), ikonice, sličice, audio i video zapisi, digitalni sadraji, programski paketi (softver) i ostali nenavedeni materijali i sadraji objavljeni na ovim stranama, vlasnitvo su ili knjiga d.o.o. ili dobavljača Nova knjiga d.o.o. i zatićeni su domaćim i međunarodnim propisima o zatiti autorskih prava i prava intelektualne svojine (uključujući baze podataka, igove, dizajn itd.) i njihova neovlaćena upotreba nije doputena.
Ovim istovremeno pristajete na zabranu reprodukcije, umnoavanja ili distribucije dizajna ili podloge internet strana "novaknjiga.com" Internet prodajnog mjesta, pojedinačnih elemenata stranica, dizajna, logotipa i brenda "Nova knjiga" kao i svih drugih materijala i sadraja bez izričitog pismenog odobrenja Nova knjiga d.o.o.

Eksterne usluge

Usluge koje Vam prua "novaknjiga.com" Internet prodajno mjesto ne uključuju trokove koje pravite koristeći računarsku opremu i usluge za pristup naim stranama. Nova knjiga d.o.o. ne odgovara za telefonske/internet trokove ili bilo koje druge trokove do kojih moe doći.
Molimo vas, primite na znanje da sve internet strane upotrebljavate isključivo na va rizik.
Nova knjiga d.o.o. ne daje nikakve garancije i nije ni u kojem obliku odgovorna i ne preuzima odgovornost za direktne i indirektne tete koje moete pretrpjeti korićenjem usluga ili u vezi s korićenjem internet strana, servisa (servera), programskih paketa (softvera) i interneta. Internet je internacionalna, nezavisna računarska mrea koju "novaknjiga.com" Internet prodajno mjesto ne kontrolie ni u kojem obliku, već je na nju samo vezana, pa se zbog toga ne moe osigurati dostupnost servisa (servera) koje direktno ne kontrolie.

Izjava o zatiti privatnosti i prikupljanju ličnih podataka korisnika i njihovom korićenju

Polisa privatnosti
Nae obaveze u očuvanju privatnosti korisnika


Nova knjiga (Gradska knjiara) se zalae za očuvanje principa privatnosti u sakupljanju, korićenju i zatiti korisničkih informacija. U skladu sa ovim načelima Nova knjiga:

- Dostavlja obavjetenja korisnicima po ustaljenoj praksi.
- Omogućava izbor na koji način će se podaci koristiti u marketinke svrhe.
- Obezbjeđuje mogućnost auriranja ili promjene podataka.
- Ograničava dostupnost vaih informacija.
- Omogućava kontakt u vezi pitanja koja su vezana za zatitu privatnosti.

Nova knjiga visoko cijeni odnos koji ima sa svojim kupcima i odgovorno je posvećena upravljanju informacijama o korisnicima. Velika panja je usmjerena ka čuvanju ličnih informacija, u skladu sa postojećim zakonima o privatnosti i u skladu sa internim standardima i praksi.

Polisa zatite privatnosti Nova knjiga d.o.o.

Ova polisa opisuje informacije i praksu o zatiti privatnosti koja se primjenjuje u maloprodajnim objektima Gradska knjiara, web stranicama "novaknjiga.com"  i svim drugim lokacijama, prilikama i deavanjima na kojima se prikupljaju informacije od strane "Nove knjige d.o.o." ili u njeno ime. Kada nam proslijedite Vae lične informacije, pristajete na praksu korićenja informacija na način kako je to opisano u ovoj polisi.

Tipovi obavjetenja korisnicima

- Oglasi
- Lifleti
- Newsletteri
- Potanska pisma
- Katalozi
- Telefonski pozivi

- Elektronska pota

- SMS

Tipovi prikupljanih informacija

Informacije koje Nova knjiga moe prikupljati su:
- Vae kontakt informacije (ime, prezime, potanska i e-mail adresa, broj telefona)
- Informacije za naplatu i isporuku (broj kreditne kartice, adresa za isporuku)
- Informacije ličnog izbora (lista eljenih proizvoda, komentari o ponuđenim proizvodima)

Prikupljanje informacija

U toku kupovine ili tokom korićenja naih servisa ili usluga, moemo Vam zatraiti Vae lične informacije. To se moe desiti u sledećim slučajevima:

- prilikom online registracije korisničkog naloga;
- pri kupovini proizvoda;
- korićenjem nekog servisa ili usluge;
- pri dostavi;
- prilikom učestvovanja u nagradnim igrama, poklonima, anketama i istraivanjima;
- uspostavljanjem kontakta preko Web stranica ili direktno u Gradskim knjiarama.

Korićenje informacija

Prikupljene informacije se koriste u sledećim slučajevima:

- popunjavanje formi u zahtjevima za informacijama;
- obezbjeđivanje i pruanje korisničkih servisa;
- organizacija i administracija nagradnih igara, poklona, anketa i istraivanja;
- ponuda novih proizvoda i servisa;
- poboljanje efektivnosti naih Web stranica, marketinkih aktivnosti, servisa i ponude;
- sprovođenje istraivanja i analiza;
- slanje informacija u marketinke svrhe;
- obavljanje drugih poslovnih aktivnosti.

Prikupljanje informacije o drugim ili od drugih osoba

Ukoliko nam dostavite informacije o drugim osobama ili ako druge osobe dostave informacije o Vama, iste će biti korićene striktno u svrhe za koje su i dostavljene. Kao primjer ovog tipa informacija moemo da navedemo adresu prijatelja na koju će biti dostavljena porudbina ili e-mail adresa prijatelja koja je zabiljeena preko opcije “Preporučite prijatelju” ili preko nekih drugih opcija.

Prosljeđivanje ličnih informacija

Nova knjiga ne prodaje i ne iznajmljuje Vae lične podatke trećim licima niti treća lica mogu imati uvid u Vae podatke.
 

Mogućnost neprihvatanja marketinkih aktivnosti

Jednom kada prikupimo vae podatke, moemo Vam poslati marketinka obavjetenja koja sadre povoljne ponude, promocije, prodajne akcije i ostale sadraje. U svakom trenutku imate opciju neprihvatanja budućih marketinkih obavjetenja novaknjiga.com
Za prestanak primanja marketinkih obavjetenja, molimo Vas da uradite sledeće:
- poaljite e-mail na adresu klub@gradskaknjizara.net sa temom “Odjava”.


Pri slanju e-maila, molimo Vas da upiete svoje puno ime i prezime, adresu, broj telefona, e-mail adresu i da specifično naznačite koji tip marketinkog oglaavanja (n.p.r. e-mail, direktna potanska pisma ili telefonske pozive) ne elite da dobijate. Na taj način će biti osigurana Vaa identifikacija u naem sistemu kako bi uspjeno procesirali Va zahtjev.

Nakon prijema zahtjeva procedura odjava moe potrajati 10 radnih dana.

Dok ova promjena ne stupi na snagu, moguće je da ćete u tom periodu i dalje dobijati naa marketinka obavjetenja.

Takođe treba notirati da i kada se odjavite od prijema marketinkih obavetenja, moguće je da ćete i dalje dobijati poslovna obavetenja kao to su potvrde o naručivanju robe, informacije o povraćaju robe, informacije o ponudama Kluba čitalaca ili ostala obavjetenja koja se tiču Gradske knjiare.

Obezbjeđivanje sigurnosti za lične podatke

Bilo da kupujete putem Interneta ili u naim knjiarama, primjenjuju se mjere bezbjednosti i razumne predostronosti kako bi se spriječio gubitak, zloupotreba i neovlaćeni pristup Vaim ličnim podacima koji su pod naom kontrolom. Nova knjiga ne moe da osigura ili garantuje sigurnost bilo kog podatka koji se prosljeđuje putem elektronske pote, tako da to radite na sopstvenu odgovornost.

Sakupljanje informacija od djece

Nova knjiga neće svjesno ili namjerno sakupljati lične podatke od djece putem Interneta, koja su mlađa od 13 godina. Zalaemo se za zatitu prava djece!

Kontakt

Ukoliko imate pitanja ili pritube koje se tiču privatnosti i sigurnosti Vaih podataka, ili ukoliko imate saznanja ili sumnju o naruavanju privatnosti ili sigurnosti, molimo Vas da nas kontaktirate na neki od sledećih načina:

1.Pozovite na Call Centar na broj telefona: 00382-20-655-388
2.Poaljite e-mail na: info@gradskaknjizara.net
3.Poaljite pismo na potansku adresu:

Nova knjiga d.o.o
Ludviga Kube bb
81000 Podgorica

Zatita povjerljivih podataka o transakciji prilikom online kupovine

Prilikom kupovine preko naeg sajta povjerljive informacije i podaci se preusmjeravaju na zatićeni server banke na kome je potrebno popuniti podatke koji se odnose na platne kartice.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, CRNOGORSKE KOMERCIJALNE BANKE Podgorica, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niko od zaposlenih u preduzeću Nova knjiga (Gradska knjiara) nema pristup podacima o korićenoj kartici ni u jednom trenutku.