EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
 
PROMOCIJA ATAKAME U PODGORIČKOJ GIMNAZIJI

Juče je u  školskoj biblioteci gimnazije Slobodan Škerović održan susret učenika sa piscem. Učenike ove škole posjetio je jedan od najautentičnijih glasova savremene crnogorske književnosti, Nikola Nikolić.

Mladi crnogorski autor predstavio je najnoviju zbirku priča Atakama koja se u nedavno pojavila u izdanju Izdavačke kuće Nova knjiga. U pravoj akademskoj atmosferi razgovaralo se o temama zastupljenim u Nikolinom djelu – samoubistvu, otuđenosti, savremenim odnosima, o čovjekovoj potrebi za empatijom... Zainteresovani učenici postavljali su pitanja o motivima i inspiracijama, o tome kako se osjeća pisac kada svoju intimu podijeli s publikom. Uz preporuke za čitanje dobre literature, gledanje zanimljivih filmova, publika je podijelila iskustvo jedne uspješne promocije onog što je suština svake biblioteke – dobra knjiga.

 
 
Ostale Vijesti
22.04.2017
U susret Svjetskom danu knjige i autorskih prava, u petak 21.4.2017. godine u Crnoj Gori po četvrti put obilježena je Noć knjige. Datum obilježavanja Svjetskog dana knjige i autorskih prava, koji je UNESCO ustanovio 1995. godine, je 23. april jer su na taj datum umrli Servantes, Šekspir i Lope de la Vega. Istog su datuma i rođeni ili umrli i Moris Druon, Vladimir Nabokov, Josep Pla itd…
20.04.2017
Juče je u školskoj biblioteci gimnazije Slobodan Škerović održan susret učenika sa piscem. Učenike ove škole posjetio je jedan od najautentičnijih glasova savremene crnogorske književnosti, Nikola Nikolić.
18.04.2017
Sa velikim zadovoljstvom Gradske knjižare će i ove godine uzeti učešća u obilježavanju manifestacije Noć knjige. Tim povodmo u petak, 21. aprila od 18h Gradske knjižare su pripremile brojne popuste koji će se kretati čak do 50 %. Ovi popusti su inspirasani željom Gradskih knjižara da, povodom ove manifestacije, različite knjige i izdanja učine dostupnijim našim posjetiocima. Popusti će važiti u svim Gradskim knjižarama u Podgorici, Nikšiću, Tivtu, Igalu, Petrovcu.
11.04.2017
12. Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja, održaće se od 2 do 9. maja, u garažnom dijelu šoping mola Delta City, pod sloganom IMAMO SVIJET ZA TEBE, u organizaciji Izdavačke kuće Nova knjiga i Ministarstva prosvjete, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i uz podršku portala zaposli.ME.
11.04.2017
Uživajte u proljeću uz knjige koje smo pripremili samo za Vas, a koje po sniženim cijenama od - 40% možete naći u Gradskoj knjižari na Trgu nezavisnosti i Gradskoj knjižari u Delta sitiju.
07.04.2017
Od utorka, 18. aprila možete kupiti treću knjigu iz serijala knjiga Dajane Gabaldon po specijalnoj cijeni od 4,99€. II dio knjige pod nazivom"Putnik" po ovoj specijalnoj cijeni možete kupiti u svim Gradskim knjižarama i na kioscima u zemlji uz ND Vijesti.
07.04.2017
Najpopularnije bojanke za odrasle na svijetu. Oslobodite se napetosti i nervoze uz proverenu antistres art terapiju!
31.03.2017
« Kadiš » je riječ koja obično označava jedan skup molitvi u judaizmu koje se govore i pjevaju u periodu dubokog bola i žaljenja, kao vrsta molitve za mrtve, na sahranama, grobljima i spomenicima. Ta se riječ našla u naslovu jednog od najboljih književnih tekstova savremene književnosti Kadiš za nerođeno dijete velikog mađarskog pisca Imrea Kertesa.
31.03.2017
Od utorka, 11. aprila možete kupiti treću knjigu iz serijala knjiga Dajane Gabaldon po specijalnoj cijeni od 4,99€. I dio knjige pod nazivom"Putnik" po ovoj specijalnoj cijeni možete kupiti u svim Gradskim knjižarama i na kioscima u zemlji uz ND Vijesti.
30.03.2017
Kultnu dramu Miroslava Krleže Gospoda Glembajevi, jedno od najizvođenijih dramskih djela na južnoslovenskim prostorima, možete naći u svim Gradskim knjižarama u izdanju Nove knjige. Ovo se prepoznatljivo Krležino djelo odvija „jedne noći kasnog ljeta, godinu dana prije rata 1914 – 1918. godine“. U pitanju je priča o propasti i padu jednog aristokratskog doma, ogrezlog u decenijskim zločinima, prevarama i samoubistvima. Od kad je jedan predak sadašnjih Glembaja opljačkao i mučki ubio jednog trgovca, vertigo prokletstva i osvete sručio se na porodični dom.