EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
 
PROMOCIJA ATAKAME U PODGORIČKOJ GIMNAZIJI

Juče je u  školskoj biblioteci gimnazije Slobodan Škerović održan susret učenika sa piscem. Učenike ove škole posjetio je jedan od najautentičnijih glasova savremene crnogorske književnosti, Nikola Nikolić.

Mladi crnogorski autor predstavio je najnoviju zbirku priča Atakama koja se u nedavno pojavila u izdanju Izdavačke kuće Nova knjiga. U pravoj akademskoj atmosferi razgovaralo se o temama zastupljenim u Nikolinom djelu – samoubistvu, otuđenosti, savremenim odnosima, o čovjekovoj potrebi za empatijom... Zainteresovani učenici postavljali su pitanja o motivima i inspiracijama, o tome kako se osjeća pisac kada svoju intimu podijeli s publikom. Uz preporuke za čitanje dobre literature, gledanje zanimljivih filmova, publika je podijelila iskustvo jedne uspješne promocije onog što je suština svake biblioteke – dobra knjiga.

 
 
Ostale Vijesti
28.06.2017
Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja nastavlja, u saradnji sa CEDIS-om, poseban program čitanja i darivanja knjiga sa mališanima koji se liječe u Institutu za bolesti djece u Podgorici. Aktivnosti na ovom polju predstavljaju nastavak kampanje koja je počela u maju ove godine, za vrijeme održavanja 12. Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja kada su predstavnici Sajma, zajedno sa animatorima, posjetili mališane koji se liječe u ovoj instituciji, te sa njima čitali i razgovarali o omiljenim knjigama.
23.06.2017
U nedjelju 25. juna sa početkok u 21h na Barskom ljetopisu održaće se književno veče, jedne od najznačajnijih imena hrvatske scene, Marine Vujčić koja će tom prilikom predstaviti roman Susjed. Moderator večeri je Vladimir Vujošević, urednik u izdavačkoj kući Nova knjiga.
23.06.2017
Od utorka, 27. juna bićete u prilici da po specijalnoj cijeni kupujete treći romane iz edicije bestseler romana francuskog autora Gijoma Musoa, majstora vrtoglavih psiholoških trilera sa potpuno neočekivanim raspletima. Četvrti roman iz ove edicije pod nazivom "U ovom trenutku", po specijalnoj cijeni od 4,99€ moći ćete da kupiti u svim Gradskim knjižarama i na kioscima u zemlji uz ND Vijesti.
23.06.2017
Nova pjesnička zbirka Dragane Mrkić predstavlja, po ocjeni prof. dr Aleksandra Jerkova, „izuzetno kultivisan književni tekst koji posjeduje delikatan lirski izraz“. Dominantni motivi pjesništva Mrkićeve odnose se na uspostavljanje veze između stiha i geneologije, krvi i mastila. Poezija Dragane Mrkić tako predstavlja mjesto rasta, razvoja, svijesti o prodičnom nasljeću, kuću sa uspomenama.
16.06.2017
Ova nova zbirka poezije Balše Brkovića, Crno igralište u izdanju Nove knjige, pojavljuje se šesnaest godina nakon prethodne. Bile su to godine u kojima se Brković okrenuo proznom stvaranju te su, u tom razdoblju, nastala četiri romana i knjiga priča. Pisanje poezije, za Brkovića, se, kako je primijetio Aleksandar Bečanović, odvijalo kavafijevski ritmom. Kavafi je, inače, pisao svega nekoliko pjesama godišnje. Ova poetska zbirka tako predstavlja neku vrstu pažljivog i pomnog kretanja kroz vrijeme (simbol koji se često eksplicitno javlja u Brkovićevoj poeziji). Poezija je, kako je jednom istakao sam Brković, „ekstatični prostor samopotvrđivanja jezika, te je beskrajno važna, koliko god da je, inače, marginalizovana u nekom društvu“.
16.06.2017
Od utorka, 20. juna bićete u prilici da po specijalnoj cijeni kupujete treći romane iz edicije bestseler romana francuskog autora Gijoma Musoa, majstora vrtoglavih psiholoških trilera sa potpuno neočekivanim raspletima. Treći roman iz ove edicije pod nazivom "Djevojka iz Bruklina", po specijalnoj cijeni od 4,99€ moći ćete da kupiti u svim Gradskim knjižarama i na kioscima u zemlji uz ND Vijesti.
13.06.2017
14. juna 2017. godine od 19h u Gradskoj knjižari na Trgu nezavisnosti 40 odžaće se Premium Shopping night.
13.06.2017
Ljubitelji maga latinoameričke književnosti, Vargasa Ljose, od nedavno su u prilici da se upoznaju sa novim dramskim tekstom peruanskog nobelovca u izdanju Nove knjige iz Podgorice.
09.06.2017
Od utorka, 12. juna bićete u prilici da po specijalnoj cijeni kupujete drugi romane iz edicije bestseler romana francuskog autora Gijoma Musoa, majstora vrtoglavih psiholoških trilera sa potpuno neočekivanim raspletima. Drugi roman iz ove edicije pod nazivom "Sutra", po specijalnoj cijeni od 4,99€ moći ćete da kupiti u svim Gradskim knjižarama i na kioscima u zemlji uz ND Vijesti.
31.05.2017
Od utorka, 06 juna bićete u prilici da po specijalnoj cijeni kupujete romane iz edicije bestseler romana francuskog autora Gijoma Musoa, majstora vrtoglavih psiholoških trilera sa potpuno neočekivanim raspletima. Prvi roman iz ove edicije pod nazivom "Djevojka od papira", po specijalnoj cijeni od 4,99€ od 6. juna moći ćete da kupiti u svim Gradskim knjižarama i na kioscima u zemlji uz ND Vijesti.