EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
 
TONI PARSONS USKORO U POSJETI CRNOGORSKOM IZDAVAČU

Toni Parsons, jedan od najznačajnijih britanskih autora današnjice, u organizaciji Izdavačke kuće Nova knjiga, a u saradnji sa Ministarstvom kulture posjetiće Crnu Goru . 

Toni Parsons je autor internacionalnog književnog fenomena, romana Čovjek i dječak, koji je ubrzo po objavljivanju postao prava književna senzacija, te je preveden na preko trideset jezika. Nova knjiga, kao crnogorski izdavač Parsonsovih djela, pored romana Čovjeka i dječaka, objavila je i seriju Parsonsovih romana o detektivu Maksu Volfu koji predstavljaju zanimljiv nastavak britanske žanrovske tradicije. 

Toni Parsons posjetiće Crnu Goru 16. oktobra i tom prilikom boraviće u više crnogorskih gradova. Plan je da kroz prisustvo Tonija Parsonsa u različitim crnogorskim gradovima se upriliči jedna šira kulturna manifestacija u kojoj bi čitaoci Parsonsovih romana iz različitih krajeva Crne Gore mogli da se susretnu sa omiljenim piscem i da učestvuju u književnom programu i promocijama Parsonsovih naslova. 

Za vrijeme svog četvorodnevnognevnog boravka u Crnoj Gori, Toni Parsons će boraviti u Podgorici, Cetinju, Budvi i Herceg Novom. On će u Podgorici posjetiti svog crnogorskog izdavača Novu knjigu, a iste večeri će govoriti na promociji nakon koje će uslijediti druženje sa čitaocima a to će biti prilika i za potpisivanje knjiga. Za vrijeme svog boravka u glavnom gradu Parsons će održati i predavanje na Univerzitetu Donja Gorica.

Parson će prisustvovati i promociji svoje knjige u Herceg Novom koja je organizovana u saradnji sa Javnom ustanovom kulture Herceg Fest.

Predviđeno je da Toni Parsons posjeti i prijestonicu Cetinje gdje će biti upriličen susret sa ministrom kulture Jankom Ljumovićem, nakon čega će uslijediti predstavljanje Parsonsovog djela i u tom gradu, koje će biti organizovano u saradnji sa NB Đurđe Crnojević.

Toni Parsons će takođe boraviti u Budvi gdje će takođe biti upriličena promocija u saradnji sa saradnji sa JU Narodna biblioteka Budva.

U vremenu kada se sve češće čuje pitanje da li se i koliko čita i da li savremeni mediji potiskuju književnost; u vremenu kada se postavlja pitanje da li se čitanje svelo na prosto sricanje slova ili je ono proces koji nas navodi na promišljanje i pronalaženje odgovora, I.K. “Nova knjiga” brojnim naslovima zadovoljava ukuse svoje čitalačke publike, ali i bogati njihovo iskustvo kroz žive razgovore sa poznatim autorima savremene književnosti. Ugostili smo: Tarika Alija, Vargasa Ljosu, Klaudija Magrisa, sada nam dolazi Toni Parsons.

Iako je svoju spisateljsku karijeru započeo kao muzički novinar i još uvijek piše kolumne za engleske nedjeljnike, Parsons je postao poznat romanom Čovjek i dječak. Riječ je o jednoj toploj romantičnoj priči, o neobičnim i često komplikovanim porodičnim odnosima. Po ovom romanu je snimljen i istoimeni film. Nakon ove uspješno napisane knjige, Parsons nastavlja da piše u sličnom duhu. Međutim, kad se moglo pomisliti da ide utabanim stazama, Parsons nam donosi iznenađenje. Okreće se suprotnom žanru i novim temama. Sada Toni Parsons piše kriminalističke romane provokativnih naslova: Detektivska torba, Koljač, Klub dželata, Poslednja žrtva.

Kako odolijeva iskušenjima i zamkama koji se nameću savremenom piscu, kako izbjegava klišee i stvara priče koje drže pažnju čitalaca čiji su kriterijumi visoki, a prohtjevi sve veći, imaćemo priliku da čujemo od našeg gosta.

Sigurni smo da ćemo i ovog puta ispuniti želje i očekivanja ljubitelja književnosti svih onih kojima je čitanje svojevrsna avantura i izazov, a razgovor sa omiljenim autorom biće im dodatna potvrda da ipak vjeruju u prave vrijednosti sapoštila je Jelena Krsmanović, urednica u Novoj knjizi.

 

 
 
Ostale Vijesti
14.12.2017
U Gradskoj knjižari u centru Podgorice, danas 14.decembra u podne upriličen je susret turskog nobelovca Orhana Pamuka sa autorima Nove knjige. Prisutnim gostima se prvi obratio direktor Nove knjige Predrag Uljarević koji se zahvalio Orhanu Pamuku što je prihvatio poziv i posjetio svoju izdavačku kuću i Crnu Goru. „Pamuk je neke od svojih najboljih knjiga napisao poslije dobijanja Nobelove nagrade. To svakako jedinstven primjer u književnosti“, kazao je Uljarević. „Veoma sam srećan što sam ovdje. U Crnoj Gori popularnost mojih knjiga je ogromna i jedinstvena“, kazao je Orhan Pamuk i osvrnuo se na dosadašnja izdanja njegovih djela u Crnoj Gori.
12.12.2017
U organizaciji Izdavačke kuće Nova knjiga, u TC Mall of Montenegro, od 14. do 31. decembra, održavaće se X Zimski salon knjige Booka 2017. Ovaj tradicionalni zimski festival koji slavi knjigu i populariše čitanje, kao što već znate, svečano će otvoriti Orhan Pamuk.
12.12.2017
Jedan od najvažnijih pisaca današnjice turski pisac i dobitnik Nobelove nagrade za knjižavnost, Orhan Pamuk će posjetiti Crnu Goru u periodu od 14. do 17. decembra 2017. godine. U sklopu Pamukove posjete, biće organizovan bogat i raznovrstan kulturni program kao i veliki broj posjeta i razgovora u institucijama.
02.12.2017
X Zimski salon knjige, Booka 2017, održaće se od 14. do 31. decembra 2017. godine u organizaciji IK Nova knjiga. Ovogodišnji Zimski salon, 14. decembra sa početkom u 20h u sali Millennium u TC-u Mall of Montenegro, otvoriće turski pisac i dobitnik Nobelove nagrade za književnost, Orhan Pamuk.
17.11.2017
Posjetite Gradske knjižare i uživajte u popustima koje vam omogućava Super kartica. U narednim mjesecima očekuju Vas popusti od 40% na komplet knjiga za odrasle i na dječije knjige.
09.11.2017
Zadovoljstvo nam je što smo i ove godine među izlagačima na 40-om zagrebačkom sajmu knjiga, na kojem zagrebačkoj publici predstavljamo najznačajnije romane svjetske književnosti, svjetske bestselere, stručnu literaturu kao i izdanja knjiga za djecu.
07.11.2017
Turski pisac Orhan Pamuk dobitnik Nobelove nagrade za književnost biće gost svog izdavača – izdavačke kuće Nova knjiga i podgoričkog zimskog salona knjiga u periodu od 14. do 17. decembra. 2017. godine.
16.10.2017
VEČERAS PROMOCIJA PARSONSOVIH ROMANA U GRADSKOJ KNJIŽARI U ULICI IVANA VUJOŠEVIĆA 33 Književno veče i promocija Parsonsovih romana kao i druženje sa čitaocima uz potpisivanje knjiga, biće upriličeno u Gradskoj knjižari večeras 16.10 u 19 časova u ulici Ivana Vujoševića 33. Tim povodom pozivamo sve ljubitelje Parsonsove pisane riječi da nam se pridruže.
14.10.2017
Zadovoljstvo nam je da Vas obavijestimo da će u organizaciji Izdavačke kuće Nova knjiga iz Podgorice našu zemlju posjetiti Toni Parsons, jedan od najznačajnijih britanskih autora današnjice. Toni Parsons je autor internacionalnog književnog fenomena, romana Čovjek i dječak, koji je ubrzo po objavljivanju postao prava literarna senzacija, te je preveden na preko trideset jezika. Nova knjiga, kao crnogorski izdavač Parsonsovih djela, pored Čovjeka i dječaka, objavila je i seriju Parsonsovih romana o detektivu Maksu Volfu koji predstavljaju zanimljiv nastavak britanske žanrovske tradicije, a među kojima spadaju naslovi kao šti su Koljač, Detektviska torba, Klub dželata i Posljednja žrtva. Fenomen Parsons nije mimoišao ni našu zemlju, te njegov književni opus izaziva postojano interesovanje kod domaće čitalačke publike.
12.10.2017
Jedan od najtiražnijih britanskih pisaca, Toni Parsons će posjetiti Crnu Goru u period od 15. do 19. oktobra 2017. godine u organizaciji izdavačke kuće Nova knjiga koja je i izdavač njegovih romana, a uz saradnju sa partnerima ovog događaja: Nacionalnom bibliotekom Crne Gore Đurđe Crnojević, Univerzitetom Donja Gorica, Herceg festom, JU Narodnom bibliotekom Budve, hotelom Hilton iz Podgorice i Međunarodnim podgoričkim sajmom knjiga i obrazovanja. U sklopu Parsonsove posjete, biće organizovan bogat i raznovrstan kulturni program kao veliki broj posjeta i razgovora u institucijama..