EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
 
TONI PARSONS USKORO U POSJETI CRNOGORSKOM IZDAVAČU

Toni Parsons, jedan od najznačajnijih britanskih autora današnjice, u organizaciji Izdavačke kuće Nova knjiga, a u saradnji sa Ministarstvom kulture posjetiće Crnu Goru . 

Toni Parsons je autor internacionalnog književnog fenomena, romana Čovjek i dječak, koji je ubrzo po objavljivanju postao prava književna senzacija, te je preveden na preko trideset jezika. Nova knjiga, kao crnogorski izdavač Parsonsovih djela, pored romana Čovjeka i dječaka, objavila je i seriju Parsonsovih romana o detektivu Maksu Volfu koji predstavljaju zanimljiv nastavak britanske žanrovske tradicije. 

Toni Parsons posjetiće Crnu Goru 16. oktobra i tom prilikom boraviće u više crnogorskih gradova. Plan je da kroz prisustvo Tonija Parsonsa u različitim crnogorskim gradovima se upriliči jedna šira kulturna manifestacija u kojoj bi čitaoci Parsonsovih romana iz različitih krajeva Crne Gore mogli da se susretnu sa omiljenim piscem i da učestvuju u književnom programu i promocijama Parsonsovih naslova. 

Za vrijeme svog četvorodnevnognevnog boravka u Crnoj Gori, Toni Parsons će boraviti u Podgorici, Cetinju, Budvi i Herceg Novom. On će u Podgorici posjetiti svog crnogorskog izdavača Novu knjigu, a iste večeri će govoriti na promociji nakon koje će uslijediti druženje sa čitaocima a to će biti prilika i za potpisivanje knjiga. Za vrijeme svog boravka u glavnom gradu Parsons će održati i predavanje na Univerzitetu Donja Gorica.

Parson će prisustvovati i promociji svoje knjige u Herceg Novom koja je organizovana u saradnji sa Javnom ustanovom kulture Herceg Fest.

Predviđeno je da Toni Parsons posjeti i prijestonicu Cetinje gdje će biti upriličen susret sa ministrom kulture Jankom Ljumovićem, nakon čega će uslijediti predstavljanje Parsonsovog djela i u tom gradu, koje će biti organizovano u saradnji sa NB Đurđe Crnojević.

Toni Parsons će takođe boraviti u Budvi gdje će takođe biti upriličena promocija u saradnji sa saradnji sa JU Narodna biblioteka Budva.

U vremenu kada se sve češće čuje pitanje da li se i koliko čita i da li savremeni mediji potiskuju književnost; u vremenu kada se postavlja pitanje da li se čitanje svelo na prosto sricanje slova ili je ono proces koji nas navodi na promišljanje i pronalaženje odgovora, I.K. “Nova knjiga” brojnim naslovima zadovoljava ukuse svoje čitalačke publike, ali i bogati njihovo iskustvo kroz žive razgovore sa poznatim autorima savremene književnosti. Ugostili smo: Tarika Alija, Vargasa Ljosu, Klaudija Magrisa, sada nam dolazi Toni Parsons.

Iako je svoju spisateljsku karijeru započeo kao muzički novinar i još uvijek piše kolumne za engleske nedjeljnike, Parsons je postao poznat romanom Čovjek i dječak. Riječ je o jednoj toploj romantičnoj priči, o neobičnim i često komplikovanim porodičnim odnosima. Po ovom romanu je snimljen i istoimeni film. Nakon ove uspješno napisane knjige, Parsons nastavlja da piše u sličnom duhu. Međutim, kad se moglo pomisliti da ide utabanim stazama, Parsons nam donosi iznenađenje. Okreće se suprotnom žanru i novim temama. Sada Toni Parsons piše kriminalističke romane provokativnih naslova: Detektivska torba, Koljač, Klub dželata, Poslednja žrtva.

Kako odolijeva iskušenjima i zamkama koji se nameću savremenom piscu, kako izbjegava klišee i stvara priče koje drže pažnju čitalaca čiji su kriterijumi visoki, a prohtjevi sve veći, imaćemo priliku da čujemo od našeg gosta.

Sigurni smo da ćemo i ovog puta ispuniti želje i očekivanja ljubitelja književnosti svih onih kojima je čitanje svojevrsna avantura i izazov, a razgovor sa omiljenim autorom biće im dodatna potvrda da ipak vjeruju u prave vrijednosti sapoštila je Jelena Krsmanović, urednica u Novoj knjizi.

 

 
 
Ostale Vijesti
16.10.2017
VEČERAS PROMOCIJA PARSONSOVIH ROMANA U GRADSKOJ KNJIŽARI U ULICI IVANA VUJOŠEVIĆA 33 Književno veče i promocija Parsonsovih romana kao i druženje sa čitaocima uz potpisivanje knjiga, biće upriličeno u Gradskoj knjižari večeras 16.10 u 19 časova u ulici Ivana Vujoševića 33. Tim povodom pozivamo sve ljubitelje Parsonsove pisane riječi da nam se pridruže.
14.10.2017
Zadovoljstvo nam je da Vas obavijestimo da će u organizaciji Izdavačke kuće Nova knjiga iz Podgorice našu zemlju posjetiti Toni Parsons, jedan od najznačajnijih britanskih autora današnjice. Toni Parsons je autor internacionalnog književnog fenomena, romana Čovjek i dječak, koji je ubrzo po objavljivanju postao prava literarna senzacija, te je preveden na preko trideset jezika. Nova knjiga, kao crnogorski izdavač Parsonsovih djela, pored Čovjeka i dječaka, objavila je i seriju Parsonsovih romana o detektivu Maksu Volfu koji predstavljaju zanimljiv nastavak britanske žanrovske tradicije, a među kojima spadaju naslovi kao šti su Koljač, Detektviska torba, Klub dželata i Posljednja žrtva. Fenomen Parsons nije mimoišao ni našu zemlju, te njegov književni opus izaziva postojano interesovanje kod domaće čitalačke publike.
12.10.2017
Jedan od najtiražnijih britanskih pisaca, Toni Parsons će posjetiti Crnu Goru u period od 15. do 19. oktobra 2017. godine u organizaciji izdavačke kuće Nova knjiga koja je i izdavač njegovih romana, a uz saradnju sa partnerima ovog događaja: Nacionalnom bibliotekom Crne Gore Đurđe Crnojević, Univerzitetom Donja Gorica, Herceg festom, JU Narodnom bibliotekom Budve, hotelom Hilton iz Podgorice i Međunarodnim podgoričkim sajmom knjiga i obrazovanja. U sklopu Parsonsove posjete, biće organizovan bogat i raznovrstan kulturni program kao veliki broj posjeta i razgovora u institucijama..
10.10.2017
Nobelovac Orhan pamuk dobitnik je ovogodišnje internacionalne nagrade Književni plamen. Nobelovac Orhan pamuk dobitnik je ovogodišnje internacionalne nagrade Književni plamen. Nobelovac Orhan pamuk dobitnik je ovogodišnje internacionalne nagrade Književni plamen. Orhan Pamuk dobitnik je ovogodišnje internacionalne nagrade Književni plamen. Odluka je to žirija za dodjelu ove internacionalne nagrade, a koji čine predsjednik peruanski nobelovac Mario Vargas Ljosa i članovi profesori Sonja Tomović Šundić, Siniša Jelušić i Aleksandar Jerkov, i izdavač Predrag Uljarević, direktor Izdavačke kuće Nova knjiga. Žiri je razmatrao veliki broj predloga među kojima su imena najvažnijih savremenih svjetskih pisaca. Kandidate su predlagali članovi žirija i čitaoci Nove knjige (i gotovo da bi svaki od njih mogao ponijeti ovu nagradu).
08.10.2017
Toni Parsons, jedan od najznačajnijih britanskih autora današnjice, u organizaciji Izdavačke kuće Nova knjiga, a u saradnji sa Ministarstvom kulture posjetiće Crnu Goru .
29.09.2017
Rade Šerbedžija, jedan od najznačajnijih regionalnih filmskih i pozorišnih glumaca, ponovo će posjetiti Crnu Goru i predstaviti se domaćoj publici kroz svoje pjesničko i muzičko stvaralaštvo. Plan posjete Šerbedžije svom izdavaču Novoj knjizi sačinjen je iz nekoliko segmenata: podgorička publika će 04. oktobra biti u prilici da prisustvuje promociji nove Šerbedžijine knjige poezije Stranac, dok će 05. oktobra uslijediti veliki koncert u hotelu Splendid u Budvi sa početkom u 20h.
21.09.2017
Zadovoljstvo nam je da Vas obavijestimo da će, zbog velikog interesovanja i na zahtjev domaće publike, slavni filmski i pozorišni glumac, pjesnik, muzičar Rade Šerbedžija ponovo posjetiti Crnu Goru. Plan posjete Šerbedžije svom izdavaču Novoj knjizi sačinjen je iz nekoliko segmenata: naime, podgorička publika će 04. oktobra uživati u promociji nove Šerbedžijine knjige poezije Stranac, dok će 05. oktobra uslijediti veliki koncert u hotelu Splendid u Budvi sa početkom u 20h.
24.08.2017
Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore, biće predstavljen i ove godine u okviru Međunarodnog sajma knjiga u Pekingu (Bejing International Book Fair) koji se održava u periodu od 23. do 27. avgusta.
18.08.2017
Od utorka 22. avgusta bićete u prilici da uživate u još jednoj knjizi edicije proze Čarlsa Bukovskog u kojoj je život, između dva mamurluka i kockarskih dugova, užasan i ubistven ali uvijek vrijedan življenja. Posljednju knjigu iz ove edicije pod nazivom "Holivud", po specijalnoj cijeni od 4,99€ moći ćete da kupite u svim Gradskim knjižarama i na kioscima uz Vijesti.
18.08.2017
"Posljednja žrtva" Tonija Parsonsa, po ocjeni kolumniste Dejli mejla, je roman koji je svom autoru osigurao mjesto u samom vrhu britanske kriminalističke fikcije. U pitanju je napeti triler u kome na književnu scenu, po četvrti put, stupa detektiv Maks Vulf koji predstavlja originalno i upečatljivo nadovezivanje na tradiciju protagonista britanske tradicije trilera i kriminalističkih romana.