EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
 
GOSTOVANJE ORHANA PAMUKA I X ZIMSKI SALON KNJIGE

X Zimski salon knjige, Booka 2017, održaće se od 14. do 31. decembra 2017. godine u organizaciji IK Nova knjiga. Ovogodišnji Zimski salon, 14. decembra sa početkom u 20h u sali Millennium u TC-u Mall of Montenegro, otvoriće turski pisac i dobitnik Nobelove nagrade za književnost, Orhan Pamuk.

Orhan Pamuk u Crnu Goru dolazi na poziv svog izdavača i biće naš gost od 14. do 17. decembra. Tom prilikom će obići Podgoricu, Bijelo Polje i Cetinje, posjetiće kulturno-istorijske znamenitosti i susrešće se sa najvišim državnim zvaničnicima.

Ovaj događaja je organizovan pod pokroviteljstvom Vlade Crne Gore, Ministarstva kulture, Opštine Bijelo Polje i Prijestonice Cetinje, a u saradnji sa Centralnom bankom Crne Gore i Muzejem novca na Cetinju. Partneri u projektu su Maal of Montenegri i hotel Ramada.

Ove godine obilježavamo i 18 godina naše izdavačke kuće Nova knjiga. Tim povodom 14. decembra u svim Gradskim knjižarama građane očekuju brojni popusti. 

18-godišnje poslovanje Nove knjige i jubilej Zimskog salona proslavićemo sa našim gostom, autorom čije romane objavljuje Nova knjiga, Orhanom Pamukom, ali  i sa autorima iz Crne Gore koje je objavila Nova knjiga, našim pjesnicima, piscima, dramaturzima, književnim kritičarima, esejistima. Družićemo se iz večeri u veče, a publika će imati priliku da čuje njihova mišljenja i stavove po pitanju brojnih tema o književnosti i umjetnostu uopšte. Dakle, ove godine nas očekuju interesantne tematske večeri sa autorima Nove knjige, a to su: Branko Baletić, Tanja Bakić, Aleksandar Bečanović, Balša Brković, Goran Danilović, Aleksandar  Gavranić, Siniša Jelušić, Igor Lukšić, Janko Ljumović, Nikola Malović, Dragana Mrkić, Nataša Nelević, Obrad Nenezić, Nikola Nikolić, Ranko Pavićević, Slavica Perović, Marija Perović, Ksenija Popović, Đuro Radosavović, Ognjen Spahić, Lena Ruth Stefanović, Snežana Tomanović, Bogić Rakočević, Radmila Vojvodić, Bećir Vuković, Mile Bakić.

Pored toga, dodatno ćemo nagraditi naše čitaoce: shodno njihovom interesovanju i predlozima, ugostićemo pisca kojeg oni budu željeli da upoznaju, a čija djela pobuđuju najveće interesovanje kod čitalaca. To će biti gost iznenađenja.

Izdavačka produkcija Nove knjige svježija je i bogatija za nove naslove, pa ćemo na Salonu promovisati naša nova izdanja. Kao i do sada, ni ovog puta nećemo zapostaviti najmlađe čitaoce. Jedno veče će biti posvećeno njima, a Nova knjiga će ih uvesti u svijet bajke kroz svoja izdanja Andersenovih, Grimovih  i drugih bajki, istakla je Jelena Krsmanović, urednica  u IK Nova knjiga. 

Pored programskog dijela Zimskog salona, ovaj festival čini bogatim i privlačnim i drugi dio, prodajni, na kojem će izdavači iz Crne Gore i regiona ponuditi svoja izdanja po popularnim cijenama, uz popuste do 50%.

Izdavači čije će se knjige prodavati na Salonu su:

Crna Gora:  Nova knjiga, Unirex, CID, Obodsko slovo, Almanah

Srbija: Službeni glasnik, Laguna, Vulkan, Rende , Clio

Hrvatska:  Znanje, Naklada Ljevak, Mozaik knjiga, Profil, Tim-press

Bosna i Hercegovina: Connectum, Šahinpašić 

Pozivamo vas da prisustvujete otvaranju Zimskog salona 14. decembra u 20h u sali Millennium u TC-u Mall of Montenegro, da prisustvujete druženjima tokom trajanja X Zimskog salona od 14. do 31. decembra, kao i da praznična darivanja obogatite izborom knjige koja će obradovati vaše najbliže.

 

 

 
 
Ostale Vijesti
14.12.2017
U Gradskoj knjižari u centru Podgorice, danas 14.decembra u podne upriličen je susret turskog nobelovca Orhana Pamuka sa autorima Nove knjige. Prisutnim gostima se prvi obratio direktor Nove knjige Predrag Uljarević koji se zahvalio Orhanu Pamuku što je prihvatio poziv i posjetio svoju izdavačku kuću i Crnu Goru. „Pamuk je neke od svojih najboljih knjiga napisao poslije dobijanja Nobelove nagrade. To svakako jedinstven primjer u književnosti“, kazao je Uljarević. „Veoma sam srećan što sam ovdje. U Crnoj Gori popularnost mojih knjiga je ogromna i jedinstvena“, kazao je Orhan Pamuk i osvrnuo se na dosadašnja izdanja njegovih djela u Crnoj Gori.
12.12.2017
U organizaciji Izdavačke kuće Nova knjiga, u TC Mall of Montenegro, od 14. do 31. decembra, održavaće se X Zimski salon knjige Booka 2017. Ovaj tradicionalni zimski festival koji slavi knjigu i populariše čitanje, kao što već znate, svečano će otvoriti Orhan Pamuk.
12.12.2017
Jedan od najvažnijih pisaca današnjice turski pisac i dobitnik Nobelove nagrade za knjižavnost, Orhan Pamuk će posjetiti Crnu Goru u periodu od 14. do 17. decembra 2017. godine. U sklopu Pamukove posjete, biće organizovan bogat i raznovrstan kulturni program kao i veliki broj posjeta i razgovora u institucijama.
02.12.2017
X Zimski salon knjige, Booka 2017, održaće se od 14. do 31. decembra 2017. godine u organizaciji IK Nova knjiga. Ovogodišnji Zimski salon, 14. decembra sa početkom u 20h u sali Millennium u TC-u Mall of Montenegro, otvoriće turski pisac i dobitnik Nobelove nagrade za književnost, Orhan Pamuk.
17.11.2017
Posjetite Gradske knjižare i uživajte u popustima koje vam omogućava Super kartica. U narednim mjesecima očekuju Vas popusti od 40% na komplet knjiga za odrasle i na dječije knjige.
09.11.2017
Zadovoljstvo nam je što smo i ove godine među izlagačima na 40-om zagrebačkom sajmu knjiga, na kojem zagrebačkoj publici predstavljamo najznačajnije romane svjetske književnosti, svjetske bestselere, stručnu literaturu kao i izdanja knjiga za djecu.
07.11.2017
Turski pisac Orhan Pamuk dobitnik Nobelove nagrade za književnost biće gost svog izdavača – izdavačke kuće Nova knjiga i podgoričkog zimskog salona knjiga u periodu od 14. do 17. decembra. 2017. godine.
16.10.2017
VEČERAS PROMOCIJA PARSONSOVIH ROMANA U GRADSKOJ KNJIŽARI U ULICI IVANA VUJOŠEVIĆA 33 Književno veče i promocija Parsonsovih romana kao i druženje sa čitaocima uz potpisivanje knjiga, biće upriličeno u Gradskoj knjižari večeras 16.10 u 19 časova u ulici Ivana Vujoševića 33. Tim povodom pozivamo sve ljubitelje Parsonsove pisane riječi da nam se pridruže.
14.10.2017
Zadovoljstvo nam je da Vas obavijestimo da će u organizaciji Izdavačke kuće Nova knjiga iz Podgorice našu zemlju posjetiti Toni Parsons, jedan od najznačajnijih britanskih autora današnjice. Toni Parsons je autor internacionalnog književnog fenomena, romana Čovjek i dječak, koji je ubrzo po objavljivanju postao prava literarna senzacija, te je preveden na preko trideset jezika. Nova knjiga, kao crnogorski izdavač Parsonsovih djela, pored Čovjeka i dječaka, objavila je i seriju Parsonsovih romana o detektivu Maksu Volfu koji predstavljaju zanimljiv nastavak britanske žanrovske tradicije, a među kojima spadaju naslovi kao šti su Koljač, Detektviska torba, Klub dželata i Posljednja žrtva. Fenomen Parsons nije mimoišao ni našu zemlju, te njegov književni opus izaziva postojano interesovanje kod domaće čitalačke publike.
12.10.2017
Jedan od najtiražnijih britanskih pisaca, Toni Parsons će posjetiti Crnu Goru u period od 15. do 19. oktobra 2017. godine u organizaciji izdavačke kuće Nova knjiga koja je i izdavač njegovih romana, a uz saradnju sa partnerima ovog događaja: Nacionalnom bibliotekom Crne Gore Đurđe Crnojević, Univerzitetom Donja Gorica, Herceg festom, JU Narodnom bibliotekom Budve, hotelom Hilton iz Podgorice i Međunarodnim podgoričkim sajmom knjiga i obrazovanja. U sklopu Parsonsove posjete, biće organizovan bogat i raznovrstan kulturni program kao veliki broj posjeta i razgovora u institucijama..