EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
 
VELIKA NOVOGODIŠNJA AKCIJA U SVIM GRADSKIM KNJIŽARAMA

Izdavačka kuća Nova knjiga pripremila je još jednu akciju za svoje čitaoce. Nudimo nevjerovatno mogućnost uštede tako što 2 naslova sa liste odabranih možete kupiti po cijeni od 5,99eura a 3 naslova za 9,99 eura. Akcija će trajati od 10.12.2019 godine do 31.01.2020.godine. - akcija 3 knjige iz našeg izdanja za 9,99 e.

Spisak naslova je sledeći: 

DNEVNIK BRIDŽET DŽOUNS – H.Filding

UPRAŽNJENO MJESTO – Dž.K.Rouling

BRIDŽET DŽOUNS NA IVICI RAZUMA –H.Filding

ČETIRI – Agata Kristi

RASKRŠĆA –V.P.Jang

ŽELIM TE – Federiko Moća

DRUGA IDEJA SREĆE – M.Levi

ŠUMSKI DUH – G.Samardžić

PET PRASIĆA – A.Kristi

TI SI TA – F.Moća

FRANCUSKI ROMAN- F.Begbede

POTRAGA ZA ODRI – S.Kinsela

LOV NA VATRU – S.Kolins

NA RUBU ŽIVOTA – Trejsi Ševalije

GODINA KADA SAM TE UPOZNALA – Seseilija Ahern

SAMO JEDNA GODINA – Gejl Forman

JEDNA ŽENA U BERLINU- Anonimni autor

DIJETA ZA UBRZAN METABOLIZAM –Hejli Pomroj

INDIA PLJES – Samanta Jnag

PETI TALAS – Rik Jensi

BESKRAJNO MORE – Rik Jensi

LUDA ZA NJIM – Helen Filding

JAMAJSKA STAZA – Samanta Jang

ODJECI SKOTLANDA STRITA – Samanta Jang

OGLEDAM SE U TEBI – Silvija Dej

UBISTVO NA TERENU ZA GOLF – Agata Kristi

ORHANOVO NASLEĐE – Alin Ohanesian

SAMO JEDAN DAN – Gejl Forman

UBISTVA SA MONOGRAMOM – Agata Kristi

STRANAC U OGLEDALU – Sidni Šeldon

NIŠTA NIJE VJEČNO – Sidni Šeldon

PAKLENI PLANOVI – Sidni Šeldon

U PAROVIMA – Nikolas Sparks

NEBO PADA – Sidni Šeldon

OGOLJENO LICE – Sidni Šeldon

NA OSAMI BLIZU MORA – Zoran Ferić

SVA SVJETLOST KOJU NE VIDIMO – Entoni Dor

DOSIJE ODESA – Frederik Forsajt

E NA KVADRAT – Pem Graut

KUDA JE OTIŠLA – Gejl Forman

PRVI POZIV S NEBA – Mič Elbom

POTPIS U SVIM STVARIMA – Elizabet Gilbert

PREPLETENA S TOBOM – Silvija Dej

POSLEDNJA ZVIJEZDA – Rik Jensi

SJAJ SLOBODE – Suzan Kolins

STAKLENI MAČ – Viktorija Ejvard

DABLIN STRIT – Samanta Jang

LIJEK SMRTI – Džejms Dašner

HAJNRIH IZ OFTERDINGENA – Novalis                                                  

ODANI – Veronika Rot  

VELIKA ČETVORKA – Agata Kristi

OBNAŽENA PRED TOBOM – Silvija Dej 

LONDON ROUD – Samanta Jang

OSMIJEH ŽENE – Nikolas Barou

Akcija važi za sve Gradske knjižare.

Za naslove na ovoj akciji ne važe članski i količinski popust. Kupovinom knjiga na ovoj akciji ne postajete član Kluba čitalaca.

Plati manje. Čitaj više! 

 

 
 
Ostale Vijesti
22.02.2020
12. Zimski salon knjige, BOOKA 2020. održaće se od 29. februara do 14.marta u TC Mall of Montenegro. Zimski salon knjige BOOKA je regionalni festival knjiga i pisaca čiji je cilj da pored izdavača i autora, okupi književne kritičare i ljubitelje pisane riječi, kako iz Crne Gore tako i iz regiona. I ove godine donosi niz zanimljivih promocija i manifestacija za sve ljubitelje književnosti.
10.02.2020
Izdavačka kuća Nova knjiga objavila je knjigu Mario Vargas Ljose RAZGOVORI NA PRINSTONU. Više od tri decenije Mario Vargas Ljosa je gostujući predavač na Univerzitetu Prinston. Njegova predavanju su uvijek bila omiljena i iščekivana s nestrpljenjem i radošću. Krasili su ih njegova strast za književnošću i za idejama, njegovo prisustvo kojim je prosto zračio, njegova vezanost za politiku, njegova toplina i dobroćudnost. Posljednji semestar koji je Mario Vargas Ljosa održao na Prinstonu bio je u formi razgovora o književnosti, kulturi i politici. Ova knjiga, sačinjena na osnovu snimljenih razgovora sa studentima, izuzetno je svjedočanstvo savremene kulture. Prosvjetljujuća na mjestima gdje se govori o razumu i iskrenim emocijama, ona u čitaocu budi nagon za angažovanjem u društvu u kom se njeguje dijalog i poštuje različitost.
03.02.2020
Izdavačka kuća Nova knjiga objavila je romane Mama ja te volim i Tata ti si lud američkog pisca Vilijama Sarojana. Zanimljive knjige koje govore o odnosima majke i kćerke i oca i sina. Kada pročitate roman Mama ja te volim, shvatićete kakav odnos između majke i ćerke treba da bude, ali koji svaka majka i ćerka ne umiju da ostvare. Kada devetogodišnja Žabica dobije šansu da bude zvijezda, ona se pita šta će se desiti sa njenim snovima da postane bejzbol bacač i šta će njena majka misliti kada joj Žabica kaže da će postati zvijezda kakva je njena majka oduvijek željela da bude. U knjizi Tata ti si lud autor i njegov desetogodišnji sin razgovaraju o životu i uživaju u međusobnom druženju u njihovom domu u Malibu Biču. Sarojan je napisao ovaj veoma lični roman kada je njegov sin, kome je i posvetio knjigu, imao samo 10 godina. Vilijam Sarojan (1908- 1981) je bio američki pisac jermenskog porijekla. Pored pisanja romana i kratkih priča bavio se i kinematografijom. 1940. je nagrađen Pulicerovom nagradom a 1943. dobija akademsku nagradu za najbolju priču za filmsku adaptaciju njegovog romana Ljudska komedija. Sarojan detaljno piše o jermenskoj imigraciji u Kaliforniji pa je radnja većine njegovih priča i romana smještena u njegov rodni Fresno. Neka od njegovih najpoznatijih djela su Vrijeme tvog života, Zovem se Aran i Moje srce u planinama. Dikinson koledž ga je opisao kao jednu od najbitnijih književnih figura srednjeg 20. vijeka, a Stiven Fraj kao najpotcijenjenijeg pisca 20. vijeka. Fraj predlaže-:„On prirodno zauzima mjesto pored Hemingveja, Stajnbeka i Foknera.“
27.01.2020
Izdavačka kuća Nova knjiga objavila je roman Tomasa Mana „Ispovesti varalice Feliksa Krula“. Tomas Man kruniše svoj obimni romaneskni rad izvanrednom pričom o Feliksu Krulu. Jezička elegancija ove izmišljene autobiografije, njena ironična dvosmislenost, kao i događaji u kojima Feliks Krul učestvuje, dokazuju da je „bog lopova“. On je “paket svih zanata" koji je u stanju da se nosi sa svakom novom i neočekivanom situacijom. Manova posljednja, vjerovatno na svoj način i najzabavnija knjiga, traži odgovor na jedno od najvećih pitanja koje muči pisca - da li su umjetnici lažovi? A uz to i - hoće li dekadencija uništiti Evropu? Put do odgovora na ova pitanje je u obličen u jednu od najboljih književnih avantura. Nijedno drugo djelo nije okupiralo Tomasa Mana u tako dugom periodu kao roman o Feliksu Krulu. Nastajao je decenijama, od 1910. do objavljivanja 1954. Na taj način pratio je gotovo čitav književni život autora.
20.01.2020
Henri Džejms, jedan od najvažnijih predstavnika književnog realizma 19. vijeka, našim čitaocima poznat je po romanu „Pisma iz Venecije“ i istoimenom filmu. Sada je pred vama još jedan roman ovog značajnog britanskog književnika, koji je prvi put objavljen na srpskom jeziku u izdanju izdavačke kuće Nova knjiga.
15.01.2020
Izdavačka kuća Nova knjiga objavila je novi roman Stefana Boškovića ”Ministar”. U novom romanu Stefana Boškovića pratimo život Valentina Kovačevića - ministra kulture Crne Gore kroz devet turbulentnih dana u kojima se bori s poteškoćama poslovnih pritisaka, kulturnih običaja, administracije i neizbježnog dna porodične istorije. I sa sobom samim.
23.12.2019
U izdanju izdavačke kuće Nova knjiga izašao je roman „Zli dusi“ Fjodora Mihajloviča Dostojevskog Roman „Zli dusi“ Dostojevskog prevođen je kao ,,Nečiste sile’’ i ,,Bijesovi’’. Na neki način ovo djelo se i izdvaja od ostalih romana Dostojevskog – govori o pravcu kretanja novog vremena o sukobu zapadnjaka i narodnjaka, o političkom i moralnom nihilizmu. Mnogi proučavaoci djela Dostojevskog ovaj roman vide kao najbolji u njegovom opusu.
23.12.2019
Žiri je u petoj godini održao više sjednica i, vođen širokim uvidima Marija Vargasa Ljose, razmatrao veliki broj izuzetnih kandidata u stvaralačkim rasponima.Žiri je uz inicijativu počasnog predsjednika donio jednoglasnu odluku da ovaj put Književni plamen ode u ruke prve dobitnice, istaknute kanadske i svjetske pjesnikinje, prozaistkinje i esejistkinje Magaret Atvud.
16.12.2019
Izdavačka kuća Nova knjiga objavila je roman Marine Bulatović ”Nina od Arabije”. Marina Bulatović (7.7.1964.), bila je jedan od pionira PR profesije u Srbiji, godinama unazad volonterski radi za Tesla naučnu fondaciju sa sjedištem u Filadelfiji i Tesla Memorijalno društvo iz Njujorka. Posle 10 godina provedenih u Saudijskoj Arabiji, Marina danas živi i radi u Kanadi.
09.12.2019
Izdavčka kuća Nova knjiga objavila je dječiji roman Eni iz Zelenih zabata. Eni iz Zelenih zabata je roman iz 1908. godine kanadske autorke Lusi Mod Montgomeri. Napisan za sve uzraste, smatra se klasičnim dječjim romanom od sredine dvadesetog vijeka.