EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
 
12.ZIMSKI SALON KNJIGE BOOKA 2020

12. Zimski salon knjige, BOOKA 2020. održaće se od 29. februara do 14.marta u TC Mall of Montenegro.

Zimski salon knjige BOOKA je regionalni festival knjiga i pisaca čiji je cilj da pored izdavača i autora, okupi književne kritičare i ljubitelje pisane riječi, kako iz Crne Gore tako i iz regiona. I ove godine donosi niz zanimljivih promocija i manifestacija za sve ljubitelje književnosti.

Svečano otvaranje Salona knjige biće upriličeno 29.februara u 19 časova u sali za promocije u TC Mall of Montenegro.

Kada je riječ o ostalim učesnicima Salona, svoja književna djela predstaviće nam:

Ponedeljak, 02.03. u 20h

MILANKA ARANITOVIĆ RAKOČEVIĆ autorsko veče

Govore: Sofija Kalezić, Nataša Žurić, moderator:Gordana Sarić i gost:kantautor Milica Milović

 

Srijeda, 04.03. u 20h

TANJA BAKIĆ „Brian Jones i njegov bend″

Govori: Kemal Musić

 

Petak 06.03. u 20h

Milorad Pavić „Romani″

Govore: Jasmina Mihajlović i Aleksandar Jerkov

 

Subota, 07.03. u 20h

RADOMIR ULJAREVIĆ „Gradivo″

Govori: Aleksandar Jerkov

 

Ponedeljak, 09.03. u 20h

NIKOLA NIKOLIĆ „SIRENE ZA UZBUNU″

Govore: Slavica Perović i Jelena Krsmanović

 

Srijeda, 11.03. u 20h

H.SJENKJEVIÄŒ „QUO VADIS″ u saradnji sa Polsjkom ambasadom u CG

Govore: konzul Poljske ambasade: Anna Kasprzak i Goran Radonjić

 

Subota, 14.03. u 20h

STEFAN BOŠKOVIĆ „Ministar″

Govori: Aleksandar Radunović Popaj

Na ovogodišnjem Zimskom salonu predstaviće se brojni izdavači iz zemlje i regiona. MeÄ‘u crnogorskim izdavačima koji će predstaviti svoja izdanja i svoju izdavačku djelatnost na Zimskom salonu treba istaći izdavačke kuće CID, Obodsko slovo, Lego, Novu knjigu, Unirex, i YU media mont. Iz Srbije, svoja izdanja će predstaviti: Arhipelag, Laguna i Clio. Hrvatski izdavači koji će biti prisutni na Zimskom salonu su Znanje, Begen, Leo commerce. MeÄ‘u izdvačima iz Bosne i Hercegovine predstaviće nam svoja izdanja izdavačka kuća Conectuum.

Ovo je već tradicionalna manifestacija sa koje svi, kako učesnici , tako i gosti nose najpozitivnije utiske i koja će, nadamo se trajati još dugi niz godina.

Organizatori ovogodišnjeg Salona knjige u saradnji sa izdavačima, za naše posjetioce pripremili su brojne pogodnosti i popuste do 50 posto.

Prodajni dio Salona biće na prvom spratu Mall of Montenegra, tokom trajanja festivala od 9h do 22h, a ulaz je slobodan.

 

 

 
 
Ostale Vijesti
16.10.2020
Sajamski popusti u Gradskim knjižarama će trajati od 17. do 31.10. i važe kako za kupovinu u Gradskim knjižarama tako i za online kupovinu i kupovinu putem SMS-a na br 068/880-151.
14.10.2020
Najveći svjetski sajam knjiga u Frankfurtu ove godine održava se potpuno virtuelno i online. Među izdavačkim kućama koje će predstaviti svoja izdanja je i izdavačka kuća Nova knjiga. Ovo je prilika da se predstave naša izdanja i naši autori ali i da se upoznamo sa novim naslovima preko online sastanaka sa literarnim agentima i izdavačkim kućama. 72. po redu Frankfurtski sajam knjiga se održava, kako organizatori nazivaju ‘veliki eksperiment’, od 14.10. do 18.10. a na njemu učestvuje preko 4400 online izdavača iz 110 zemalja.
12.10.2020
Izdavačka kuća Nova knjiga objavila je novi roman Elene Ferante pod nazivom Lažljivi život odraslih. Za pomenuti roman, koji je ujedno i jedan od svjetksih besteselara, Netfilx je otkupio prava za ekranizaciju.
05.10.2020
Izdavačka kuća Nova knjiga objavila je novi roman francuskog bestseler pisca Gijom Musoa. Bestseler bez premca. U tri čina, prepun dramatičnih obrta, novi roman Gijoma Musoa „Život je roman″ veličanstvena je priča o moći knjiga i želje za životom njegovih likova.
13.08.2020
Pored udžbenika i lektira, u prodajnim objektima Gradskih knjižara možete naći izuzetno bogat izbor školskog pribora i opreme: školske torbe, rance, sveske i bilježnice, pernice, flomastere, bojice... Gradske knjižare vam omogućuju promotivne cijene za asortiman školskog pribora i opreme poznatih robnih marki: Belmil, Lizzy card, Koh-i-noor, Carioca, Santoro, Kaos, Paso, BUSQUETS, WHOOSH, M&G, PRIMO,ERICH KRAUSE, BRUNNEN...
11.08.2020
U svim prodajnim objektima Gradskih knjižara od 14. avgusta možete naći udžbenike za osnovnu školu, kao i lektire, rječnike i gramatike. U Gradskim knjižarama možete kompletno opremiti svoje školarce po pristupačnim cijenama i sa brojnim pogodnostima, te spremni dočekati početak nastupajuće školske godine.
30.06.2020
„Tiha kuća“, drugi po redu roman Orhana Pamuka objavila je izdavačka kuća Nova knjiga. Roman opisuje jednonedjeljnu posjetu troje unuka devedesetogodišnjoj baki koja živi u mjestu Dženethisar, nadomak Istanbula.
16.06.2020
Povodom 100 godina od prvog objavljenog romana Agate Kristi u svim Gradskim knjižarama odobrava se popust od 50% na sve romane ove autorke. Popust se odnosi na izdanja IK Nova knjiga a traje od 15.juna do 25.juna.
15.06.2020
Pozivamo Vas da prisustvujete promociji novog romana “Ministar” Stefana Boškovića u petak 19.06. na platou iza Gradske knjižare na trgu Nezavisnosti sa početkom u 20:30h. O romanu govoriće Aleksandar Radunović Popaj.