EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
 
12.ZIMSKI SALON KNJIGE BOOKA 2020

12. Zimski salon knjige, BOOKA 2020. održaće se od 29. februara do 14.marta u TC Mall of Montenegro.

Zimski salon knjige BOOKA je regionalni festival knjiga i pisaca čiji je cilj da pored izdavača i autora, okupi književne kritičare i ljubitelje pisane riječi, kako iz Crne Gore tako i iz regiona. I ove godine donosi niz zanimljivih promocija i manifestacija za sve ljubitelje književnosti.

Svečano otvaranje Salona knjige biće upriličeno 29.februara u 19 časova u sali za promocije u TC Mall of Montenegro.

Kada je riječ o ostalim učesnicima Salona, svoja književna djela predstaviće nam:

Ponedeljak, 02.03. u 20h

MILANKA ARANITOVIĆ RAKOČEVIĆ autorsko veče

Govore: Sofija Kalezić, Nataša Žurić, moderator:Gordana Sarić i gost:kantautor Milica Milović

 

Srijeda, 04.03. u 20h

TANJA BAKIĆ „Brian Jones i njegov bend″

Govori: Kemal Musić

 

Petak 06.03. u 20h

Milorad Pavić „Romani″

Govore: Jasmina Mihajlović i Aleksandar Jerkov

 

Subota, 07.03. u 20h

RADOMIR ULJAREVIĆ „Gradivo″

Govori: Aleksandar Jerkov

 

Ponedeljak, 09.03. u 20h

NIKOLA NIKOLIĆ „SIRENE ZA UZBUNU″

Govore: Slavica Perović i Jelena Krsmanović

 

Srijeda, 11.03. u 20h

H.SJENKJEVIÄŒ „QUO VADIS″ u saradnji sa Polsjkom ambasadom u CG

Govore: konzul Poljske ambasade: Anna Kasprzak i Goran Radonjić

 

Subota, 14.03. u 20h

STEFAN BOŠKOVIĆ „Ministar″

Govori: Aleksandar Radunović Popaj

Na ovogodišnjem Zimskom salonu predstaviće se brojni izdavači iz zemlje i regiona. MeÄ‘u crnogorskim izdavačima koji će predstaviti svoja izdanja i svoju izdavačku djelatnost na Zimskom salonu treba istaći izdavačke kuće CID, Obodsko slovo, Lego, Novu knjigu, Unirex, i YU media mont. Iz Srbije, svoja izdanja će predstaviti: Arhipelag, Laguna i Clio. Hrvatski izdavači koji će biti prisutni na Zimskom salonu su Znanje, Begen, Leo commerce. MeÄ‘u izdvačima iz Bosne i Hercegovine predstaviće nam svoja izdanja izdavačka kuća Conectuum.

Ovo je već tradicionalna manifestacija sa koje svi, kako učesnici , tako i gosti nose najpozitivnije utiske i koja će, nadamo se trajati još dugi niz godina.

Organizatori ovogodišnjeg Salona knjige u saradnji sa izdavačima, za naše posjetioce pripremili su brojne pogodnosti i popuste do 50 posto.

Prodajni dio Salona biće na prvom spratu Mall of Montenegra, tokom trajanja festivala od 9h do 22h, a ulaz je slobodan.

 

 

 
 
Ostale Vijesti
30.06.2020
„Tiha kuća“, drugi po redu roman Orhana Pamuka objavila je izdavačka kuća Nova knjiga. Roman opisuje jednonedjeljnu posjetu troje unuka devedesetogodišnjoj baki koja živi u mjestu Dženethisar, nadomak Istanbula.
16.06.2020
Povodom 100 godina od prvog objavljenog romana Agate Kristi u svim Gradskim knjižarama odobrava se popust od 50% na sve romane ove autorke. Popust se odnosi na izdanja IK Nova knjiga a traje od 15.juna do 25.juna.
15.06.2020
Pozivamo Vas da prisustvujete promociji novog romana “Ministar” Stefana Boškovića u petak 19.06. na platou iza Gradske knjižare na trgu Nezavisnosti sa početkom u 20:30h. O romanu govoriće Aleksandar Radunović Popaj.
08.06.2020
Izdavačka kuća Nova knjiga sa saizdavačem Kosmos izdavaštvo iz Beograda objavili su knjigu ″Crni lepotan″ autorke Ane Sjuel.
24.04.2020
April je mjesec knjige i do kraja mjeseca Gradska knjižara vam nudi akciju 3 knjige za 10 eura. Porudžbine šaljite SMS-om na br tel 068/880-151.
21.04.2020
U jeku vijesti vezanih uz širenje bolesti COVID-19 izazvane koronavirusom, odlučili smo da ovogodišnju Noć knjige drugačije osmislimo, ne odustajući pritom od ideje da je održimo – u skladu s trenutnim okolnostima i u okvirima odgovornog i mogućeg. Prvi put za sedam godina manifestacija Noć knjige će se održati 23.aprila i to virtuelno a pod pokroviteljstvom Crnogorske nacionalne komisije za Unesco.
22.02.2020
12. Zimski salon knjige, BOOKA 2020. održaće se od 29. februara do 14.marta u TC Mall of Montenegro. Zimski salon knjige BOOKA je regionalni festival knjiga i pisaca čiji je cilj da pored izdavača i autora, okupi književne kritičare i ljubitelje pisane riječi, kako iz Crne Gore tako i iz regiona. I ove godine donosi niz zanimljivih promocija i manifestacija za sve ljubitelje književnosti.
10.02.2020
Izdavačka kuća Nova knjiga objavila je knjigu Mario Vargas Ljose RAZGOVORI NA PRINSTONU. Više od tri decenije Mario Vargas Ljosa je gostujući predavač na Univerzitetu Prinston. Njegova predavanju su uvijek bila omiljena i iščekivana s nestrpljenjem i radošću. Krasili su ih njegova strast za književnošću i za idejama, njegovo prisustvo kojim je prosto zračio, njegova vezanost za politiku, njegova toplina i dobroćudnost. Posljednji semestar koji je Mario Vargas Ljosa održao na Prinstonu bio je u formi razgovora o književnosti, kulturi i politici. Ova knjiga, sačinjena na osnovu snimljenih razgovora sa studentima, izuzetno je svjedočanstvo savremene kulture. Prosvjetljujuća na mjestima gdje se govori o razumu i iskrenim emocijama, ona u čitaocu budi nagon za angažovanjem u društvu u kom se njeguje dijalog i poštuje različitost.
03.02.2020
Izdavačka kuća Nova knjiga objavila je romane Mama ja te volim i Tata ti si lud američkog pisca Vilijama Sarojana. Zanimljive knjige koje govore o odnosima majke i kćerke i oca i sina. Kada pročitate roman Mama ja te volim, shvatićete kakav odnos između majke i ćerke treba da bude, ali koji svaka majka i ćerka ne umiju da ostvare. Kada devetogodišnja Žabica dobije šansu da bude zvijezda, ona se pita šta će se desiti sa njenim snovima da postane bejzbol bacač i šta će njena majka misliti kada joj Žabica kaže da će postati zvijezda kakva je njena majka oduvijek željela da bude. U knjizi Tata ti si lud autor i njegov desetogodišnji sin razgovaraju o životu i uživaju u međusobnom druženju u njihovom domu u Malibu Biču. Sarojan je napisao ovaj veoma lični roman kada je njegov sin, kome je i posvetio knjigu, imao samo 10 godina. Vilijam Sarojan (1908- 1981) je bio američki pisac jermenskog porijekla. Pored pisanja romana i kratkih priča bavio se i kinematografijom. 1940. je nagrađen Pulicerovom nagradom a 1943. dobija akademsku nagradu za najbolju priču za filmsku adaptaciju njegovog romana Ljudska komedija. Sarojan detaljno piše o jermenskoj imigraciji u Kaliforniji pa je radnja većine njegovih priča i romana smještena u njegov rodni Fresno. Neka od njegovih najpoznatijih djela su Vrijeme tvog života, Zovem se Aran i Moje srce u planinama. Dikinson koledž ga je opisao kao jednu od najbitnijih književnih figura srednjeg 20. vijeka, a Stiven Fraj kao najpotcijenjenijeg pisca 20. vijeka. Fraj predlaže-:„On prirodno zauzima mjesto pored Hemingveja, Stajnbeka i Foknera.“