EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
 
CRNI LEPOTAN u izdanju Nove knjige

Izdavačka kuća Nova knjiga sa saizdavačem Kosmos izdavaštvo iz Beograda objavili su knjigu ″Crni lepotan″ autorke Ane Sjuel.

Kada se Crni lepotan rodio jednog slatkog proljećnog dana, nije mogao da zamisli život koji je pred njim. Slijedeći majčine savjete on radi dobrovoljno, uživa u avanturama života u selu i gradu, sklapa nova prijateljstva i pati od okrutnosti i pohlepe svojih ljudskih gospodara. Lepotan se sa svakim  izazovom suočava sa hrabrošću i ljubaznošcu - a  onda mu slučajni susret sa starim prijateljem donosi najveću radost od svih.

Život Crnog lepotana bezbrižan je i spokojan. Međutim, kada se žena njegovog gospodara razboli, stvari će se promijeniti… Pred njim će se ukazati novi svijet, hladan i okrutan. Crni lepotan će morati da dâ sve od sebe da preživi teške dane, dok na kraju ponovo ne pronađe put ka ljubavi i toplini koju je nekad poznavao.

Ana Sjuel rođena je u Grejt Jarmutu, Norfolk. Crni lepotan, njena jedina knjiga, završena je i objavljena 1877. godine, samo nekoliko mjeseci prije njene smrti, tako da nije doživjela njen ogroman uspjeh.

Osim što je dobra priča koja predstavlja dječiji klasik, Crni lepotan je bio presudan u promjeni stava ljudi prema konjima i domaćim životinjama uopšte.

 

 
 
Ostale Vijesti
16.10.2020
Sajamski popusti u Gradskim knjižarama će trajati od 17. do 31.10. i važe kako za kupovinu u Gradskim knjižarama tako i za online kupovinu i kupovinu putem SMS-a na br 068/880-151.
14.10.2020
Najveći svjetski sajam knjiga u Frankfurtu ove godine održava se potpuno virtuelno i online. Među izdavačkim kućama koje će predstaviti svoja izdanja je i izdavačka kuća Nova knjiga. Ovo je prilika da se predstave naša izdanja i naši autori ali i da se upoznamo sa novim naslovima preko online sastanaka sa literarnim agentima i izdavačkim kućama. 72. po redu Frankfurtski sajam knjiga se održava, kako organizatori nazivaju ‘veliki eksperiment’, od 14.10. do 18.10. a na njemu učestvuje preko 4400 online izdavača iz 110 zemalja.
12.10.2020
Izdavačka kuća Nova knjiga objavila je novi roman Elene Ferante pod nazivom Lažljivi život odraslih. Za pomenuti roman, koji je ujedno i jedan od svjetksih besteselara, Netfilx je otkupio prava za ekranizaciju.
05.10.2020
Izdavačka kuća Nova knjiga objavila je novi roman francuskog bestseler pisca Gijom Musoa. Bestseler bez premca. U tri čina, prepun dramatičnih obrta, novi roman Gijoma Musoa „Život je roman″ veličanstvena je priča o moći knjiga i želje za životom njegovih likova.
13.08.2020
Pored udžbenika i lektira, u prodajnim objektima Gradskih knjižara možete naći izuzetno bogat izbor školskog pribora i opreme: školske torbe, rance, sveske i bilježnice, pernice, flomastere, bojice... Gradske knjižare vam omogućuju promotivne cijene za asortiman školskog pribora i opreme poznatih robnih marki: Belmil, Lizzy card, Koh-i-noor, Carioca, Santoro, Kaos, Paso, BUSQUETS, WHOOSH, M&G, PRIMO,ERICH KRAUSE, BRUNNEN...
11.08.2020
U svim prodajnim objektima Gradskih knjižara od 14. avgusta možete naći udžbenike za osnovnu školu, kao i lektire, rječnike i gramatike. U Gradskim knjižarama možete kompletno opremiti svoje školarce po pristupačnim cijenama i sa brojnim pogodnostima, te spremni dočekati početak nastupajuće školske godine.
30.06.2020
„Tiha kuća“, drugi po redu roman Orhana Pamuka objavila je izdavačka kuća Nova knjiga. Roman opisuje jednonedjeljnu posjetu troje unuka devedesetogodišnjoj baki koja živi u mjestu Dženethisar, nadomak Istanbula.
16.06.2020
Povodom 100 godina od prvog objavljenog romana Agate Kristi u svim Gradskim knjižarama odobrava se popust od 50% na sve romane ove autorke. Popust se odnosi na izdanja IK Nova knjiga a traje od 15.juna do 25.juna.
15.06.2020
Pozivamo Vas da prisustvujete promociji novog romana “Ministar” Stefana Boškovića u petak 19.06. na platou iza Gradske knjižare na trgu Nezavisnosti sa početkom u 20:30h. O romanu govoriće Aleksandar Radunović Popaj.