EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
 
CRNI LEPOTAN u izdanju Nove knjige

Izdavačka kuća Nova knjiga sa saizdavačem Kosmos izdavaštvo iz Beograda objavili su knjigu ″Crni lepotan″ autorke Ane Sjuel.

Kada se Crni lepotan rodio jednog slatkog proljećnog dana, nije mogao da zamisli život koji je pred njim. Slijedeći majčine savjete on radi dobrovoljno, uživa u avanturama života u selu i gradu, sklapa nova prijateljstva i pati od okrutnosti i pohlepe svojih ljudskih gospodara. Lepotan se sa svakim  izazovom suočava sa hrabrošću i ljubaznošcu - a  onda mu slučajni susret sa starim prijateljem donosi najveću radost od svih.

Život Crnog lepotana bezbrižan je i spokojan. Međutim, kada se žena njegovog gospodara razboli, stvari će se promijeniti… Pred njim će se ukazati novi svijet, hladan i okrutan. Crni lepotan će morati da dâ sve od sebe da preživi teške dane, dok na kraju ponovo ne pronađe put ka ljubavi i toplini koju je nekad poznavao.

Ana Sjuel rođena je u Grejt Jarmutu, Norfolk. Crni lepotan, njena jedina knjiga, završena je i objavljena 1877. godine, samo nekoliko mjeseci prije njene smrti, tako da nije doživjela njen ogroman uspjeh.

Osim što je dobra priča koja predstavlja dječiji klasik, Crni lepotan je bio presudan u promjeni stava ljudi prema konjima i domaćim životinjama uopšte.

 

 
 
Ostale Vijesti
13.08.2020
Pored udžbenika i lektira, u prodajnim objektima Gradskih knjižara možete naći izuzetno bogat izbor školskog pribora i opreme: školske torbe, rance, sveske i bilježnice, pernice, flomastere, bojice... Gradske knjižare vam omogućuju promotivne cijene za asortiman školskog pribora i opreme poznatih robnih marki: Belmil, Lizzy card, Koh-i-noor, Carioca, Santoro, Kaos, Paso, BUSQUETS, WHOOSH, M&G, PRIMO,ERICH KRAUSE, BRUNNEN...
11.08.2020
U svim prodajnim objektima Gradskih knjižara od 14. avgusta možete naći udžbenike za osnovnu školu, kao i lektire, rječnike i gramatike. U Gradskim knjižarama možete kompletno opremiti svoje školarce po pristupačnim cijenama i sa brojnim pogodnostima, te spremni dočekati početak nastupajuće školske godine.
30.06.2020
„Tiha kuća“, drugi po redu roman Orhana Pamuka objavila je izdavačka kuća Nova knjiga. Roman opisuje jednonedjeljnu posjetu troje unuka devedesetogodišnjoj baki koja živi u mjestu Dženethisar, nadomak Istanbula.
16.06.2020
Povodom 100 godina od prvog objavljenog romana Agate Kristi u svim Gradskim knjižarama odobrava se popust od 50% na sve romane ove autorke. Popust se odnosi na izdanja IK Nova knjiga a traje od 15.juna do 25.juna.
15.06.2020
Pozivamo Vas da prisustvujete promociji novog romana “Ministar” Stefana Boškovića u petak 19.06. na platou iza Gradske knjižare na trgu Nezavisnosti sa početkom u 20:30h. O romanu govoriće Aleksandar Radunović Popaj.
08.06.2020
Izdavačka kuća Nova knjiga sa saizdavačem Kosmos izdavaštvo iz Beograda objavili su knjigu ″Crni lepotan″ autorke Ane Sjuel.
24.04.2020
April je mjesec knjige i do kraja mjeseca Gradska knjižara vam nudi akciju 3 knjige za 10 eura. Porudžbine šaljite SMS-om na br tel 068/880-151.
21.04.2020
U jeku vijesti vezanih uz širenje bolesti COVID-19 izazvane koronavirusom, odlučili smo da ovogodišnju Noć knjige drugačije osmislimo, ne odustajući pritom od ideje da je održimo – u skladu s trenutnim okolnostima i u okvirima odgovornog i mogućeg. Prvi put za sedam godina manifestacija Noć knjige će se održati 23.aprila i to virtuelno a pod pokroviteljstvom Crnogorske nacionalne komisije za Unesco.
22.02.2020
12. Zimski salon knjige, BOOKA 2020. održaće se od 29. februara do 14.marta u TC Mall of Montenegro. Zimski salon knjige BOOKA je regionalni festival knjiga i pisaca čiji je cilj da pored izdavača i autora, okupi književne kritičare i ljubitelje pisane riječi, kako iz Crne Gore tako i iz regiona. I ove godine donosi niz zanimljivih promocija i manifestacija za sve ljubitelje književnosti.