EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
 
Roman TIHA KUĆA Orhana Pamuka u izdanju Nove knjige

„Tiha kuća“, drugi po redu roman Orhana Pamuka objavila je izdavačka kuća Nova knjiga. Roman opisuje jednonedjeljnu posjetu troje unuka devedesetogodišnjoj baki koja živi u  mjestu Dženethisar, nadomak Istanbula.

Roman sadrži 32 poglavlja, a svako je prikazano iz perspektive pojedinačnih likova.

Priču o jednoj rasturenoj porodici prate ideološki i klasni sukobi, kao i političke i društvene tenzije, buduci da je radnja smještena u vrijeme uoči vojnog udara izvršenog 12. Septembra 1980. godine.

Ovo djelo dočekano je u Turskoj sa velikim uzbuđenjem kada je izašlo 1983. godine. Više puta je nagrađivano i prevedeno je na veliki broj jezika.

„Inspirativna i strastvena knjiga... Mikrokosmos zemlje koja tone ka vojnom puču... Pamuk ima laskavo povjerenje u inteligenciju svog čitaoca. Stranicama knjige provlače se ideje o istoriji, religiji, klasnom sjećanju i politici. Ali ona ne pretenduje da bude poučna, jer čitalac shvata da su sve to odrazi unutrašnjeg života: uvjerljivi sastojci duše. Radost je biti prebačen na tursku obalu i sresti tu čudnu porodicu i njihove susjede, koji svi izgleda da žive na više mjesta u isto vrijeme: u sadašnjosti i prošlosti, u istoriji, u svakodnevnoj stvarnosti i istovremeno u bezgraničnim i ograničenim svjetovima sopstvenih umova.“ New York Times Book Review

 

 
 
Ostale Vijesti
16.10.2020
Sajamski popusti u Gradskim knjižarama će trajati od 17. do 31.10. i važe kako za kupovinu u Gradskim knjižarama tako i za online kupovinu i kupovinu putem SMS-a na br 068/880-151.
14.10.2020
Najveći svjetski sajam knjiga u Frankfurtu ove godine održava se potpuno virtuelno i online. Među izdavačkim kućama koje će predstaviti svoja izdanja je i izdavačka kuća Nova knjiga. Ovo je prilika da se predstave naša izdanja i naši autori ali i da se upoznamo sa novim naslovima preko online sastanaka sa literarnim agentima i izdavačkim kućama. 72. po redu Frankfurtski sajam knjiga se održava, kako organizatori nazivaju ‘veliki eksperiment’, od 14.10. do 18.10. a na njemu učestvuje preko 4400 online izdavača iz 110 zemalja.
12.10.2020
Izdavačka kuća Nova knjiga objavila je novi roman Elene Ferante pod nazivom Lažljivi život odraslih. Za pomenuti roman, koji je ujedno i jedan od svjetksih besteselara, Netfilx je otkupio prava za ekranizaciju.
05.10.2020
Izdavačka kuća Nova knjiga objavila je novi roman francuskog bestseler pisca Gijom Musoa. Bestseler bez premca. U tri čina, prepun dramatičnih obrta, novi roman Gijoma Musoa „Život je roman″ veličanstvena je priča o moći knjiga i želje za životom njegovih likova.
13.08.2020
Pored udžbenika i lektira, u prodajnim objektima Gradskih knjižara možete naći izuzetno bogat izbor školskog pribora i opreme: školske torbe, rance, sveske i bilježnice, pernice, flomastere, bojice... Gradske knjižare vam omogućuju promotivne cijene za asortiman školskog pribora i opreme poznatih robnih marki: Belmil, Lizzy card, Koh-i-noor, Carioca, Santoro, Kaos, Paso, BUSQUETS, WHOOSH, M&G, PRIMO,ERICH KRAUSE, BRUNNEN...
11.08.2020
U svim prodajnim objektima Gradskih knjižara od 14. avgusta možete naći udžbenike za osnovnu školu, kao i lektire, rječnike i gramatike. U Gradskim knjižarama možete kompletno opremiti svoje školarce po pristupačnim cijenama i sa brojnim pogodnostima, te spremni dočekati početak nastupajuće školske godine.
30.06.2020
„Tiha kuća“, drugi po redu roman Orhana Pamuka objavila je izdavačka kuća Nova knjiga. Roman opisuje jednonedjeljnu posjetu troje unuka devedesetogodišnjoj baki koja živi u mjestu Dženethisar, nadomak Istanbula.
16.06.2020
Povodom 100 godina od prvog objavljenog romana Agate Kristi u svim Gradskim knjižarama odobrava se popust od 50% na sve romane ove autorke. Popust se odnosi na izdanja IK Nova knjiga a traje od 15.juna do 25.juna.
15.06.2020
Pozivamo Vas da prisustvujete promociji novog romana “Ministar” Stefana Boškovića u petak 19.06. na platou iza Gradske knjižare na trgu Nezavisnosti sa početkom u 20:30h. O romanu govoriće Aleksandar Radunović Popaj.