EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
 
DUGOOČEKIVANI ROMAN ELENE FERANTE U IZDANJU NOVE KNJIGE

Izdavačka kuća Nova knjiga objavila je novi roman Elene Ferante pod nazivom Lažljivi život odraslih. Za pomenuti roman, koji je ujedno i jedan od svjetksih besteselara, Netfilx je otkupio prava za ekranizaciju.

Đovanino lijepo lice se mijenja, postaje ružno, bar tako misli njen otac. On smatra da Đovana svakim danom sve više liči na tetku Viktoriju. Može li to biti istina? Da li se zaista mijenja? Pretvara li se u svoju tetku, ženu koju jedva poznaje, a koju majka i otac očigledno preziru?

Sigurno negdje postoji ogledalo u kome može da se vidi onakva kakva zaista jeste.

Đovana traži svoj odraz u dva srodna grada koji se plaše i mrze jedan drugoga: Napulj, koji predstavlja masku prefinjenosti, i Napulj, mjesto pretjeranosti i vulgarnosti. Ona se seli od jednog do drugog u potrazi za istinom, ali izgleda da ni jedan ni drugi grad ne nude odgovore ni izlaz.

Elena Ferante postala je jedna od najčitanijih i najomiljenijih pisaca na svijetu. Časopis Tajm ju je proglasio jednom od najuticajnijih osoba za 2016. godinu, a često je nazivaju budućom dobitnicom Nobelove nagrade.

Ovim novim romanom o prelasku iz djetinjstva u adolescenciju pa u odraslo doba, Ferante još jednom dokazuje da zaslužuje mnoga priznanja. U Lažljivom životu odraslih čitaoci će otkriti još jednu potresnu, veoma zaraznu i potpuno nezaboravnu napuljsku priču.

Život i književnu pojavu Elene Ferante okružuje svojevrsna tajanstvenost. Uprkos tome što su njeni romani stekli svjetsku slavu i reputaciju, ne može se tačno reći ko je osoba iza ovog literarnog imena, a koju književni kritičari smatraju najznačajnijim italijanskim piscem.

Da li je riječ o spisateljici, piscu ili grupi autora...? Poput Selindžera ili Tomasa Pinčona, Elena Ferante brižljivo izbjegava bilo kakvo pojavljivanje u javnosti. Njeni romani prevedeni su na brojne svjetske jezike, a njeno najčuvenije djelo je roman u četiri toma Napuljske priče.

 

 

 
 
Ostale Vijesti
11.12.2020
Akcija na svjetski poznati brend olovaka i markera Uni-ball. Kupovinom 2 olovke dobijate gratis olovku roler UMN-207 mikro. Uni-ball je japanski brend koji je poznat po odličnom kvalitetu preko 130 godina i korišćenju recikliranog materijala. Vaš potpis oslikava vaš stil. Akcija traje od 15 do 31.12. u svim Gradskim knjižarama. Više informacija o Uni-ball proizvodima na sajtu www.uniball.com
09.12.2020
Tragikomična ispovijest Hamberta Hamberta, sredovječnog profesora književnosti koji je bio spreman da proputuje SAD uzduž i poprijeko, da bezočno laže, pa čak i da ubije bude li trebalo, kako bi osvojio ljubav neuhvatljive, ponekad nevaspitane i često nemoguće Lolite... koja pritom ima samo dvanaest godina.
16.10.2020
Sajamski popusti u Gradskim knjižarama će trajati od 17. do 31.10. i važe kako za kupovinu u Gradskim knjižarama tako i za online kupovinu i kupovinu putem SMS-a na br 068/880-151.
14.10.2020
Najveći svjetski sajam knjiga u Frankfurtu ove godine održava se potpuno virtuelno i online. Među izdavačkim kućama koje će predstaviti svoja izdanja je i izdavačka kuća Nova knjiga. Ovo je prilika da se predstave naša izdanja i naši autori ali i da se upoznamo sa novim naslovima preko online sastanaka sa literarnim agentima i izdavačkim kućama. 72. po redu Frankfurtski sajam knjiga se održava, kako organizatori nazivaju ‘veliki eksperiment’, od 14.10. do 18.10. a na njemu učestvuje preko 4400 online izdavača iz 110 zemalja.
12.10.2020
Izdavačka kuća Nova knjiga objavila je novi roman Elene Ferante pod nazivom Lažljivi život odraslih. Za pomenuti roman, koji je ujedno i jedan od svjetksih besteselara, Netfilx je otkupio prava za ekranizaciju.
05.10.2020
Izdavačka kuća Nova knjiga objavila je novi roman francuskog bestseler pisca Gijom Musoa. Bestseler bez premca. U tri čina, prepun dramatičnih obrta, novi roman Gijoma Musoa „Život je roman″ veličanstvena je priča o moći knjiga i želje za životom njegovih likova.
13.08.2020
Pored udžbenika i lektira, u prodajnim objektima Gradskih knjižara možete naći izuzetno bogat izbor školskog pribora i opreme: školske torbe, rance, sveske i bilježnice, pernice, flomastere, bojice... Gradske knjižare vam omogućuju promotivne cijene za asortiman školskog pribora i opreme poznatih robnih marki: Belmil, Lizzy card, Koh-i-noor, Carioca, Santoro, Kaos, Paso, BUSQUETS, WHOOSH, M&G, PRIMO,ERICH KRAUSE, BRUNNEN...
11.08.2020
U svim prodajnim objektima Gradskih knjižara od 14. avgusta možete naći udžbenike za osnovnu školu, kao i lektire, rječnike i gramatike. U Gradskim knjižarama možete kompletno opremiti svoje školarce po pristupačnim cijenama i sa brojnim pogodnostima, te spremni dočekati početak nastupajuće školske godine.
30.06.2020
„Tiha kuća“, drugi po redu roman Orhana Pamuka objavila je izdavačka kuća Nova knjiga. Roman opisuje jednonedjeljnu posjetu troje unuka devedesetogodišnjoj baki koja živi u mjestu Dženethisar, nadomak Istanbula.