EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
 
KNJIGA GODINE - IDI POSTAVI STRAÄARA

Jedan od najposjećenijih svjetskih sajtova Goodreads i ove godine je dodijelio nagrade za najbolje knjige. Prema mišljenju posjetilaca sajta Goodreadas Choice Award 2015. za fikciju pripala je Harper Li i knjizi  "Idi postavi stra×ara".

Nagrade za najbolje knjige u različitim kategorijama, dodijeljenu su na osnovu glasova više od tri miliona posjetilaca sajta. Prema njihovim glasovima, nagrada Goodreadas Choice Award 2015. za fikciju pripala je amerčkoj knji×evnici Harper Li, i njenom s nestrpljenjem očekivanom romanu Idi postavi stra×ara.  

U nastavku čuvenog romana, Ubiti pticu rugalicu, dvadesetšestogodišnja D×in Luiza Finč (Skaut) vraća se kući iz Njujorka, da bi posjetila ostarjelog oca, Atikusa. U doba kad su vladale napetosti po pitanju ljudskih prava i politički nemiri, D×in Luizin povratak kući postaje pomalo tu×an kad sazna uznemirujuće istine o svojoj porodici, gradu i ljudima koji su joj najdra×i. Sjećanja iz djetinjstva naviru, a njene vrijednosti i pretpostavke su dovedene u pitanje. Uz ponovno pojavljivanje mnogih likova iz Ubiti pticu rugalicu, knjiga Idi, postavi stra×ara savršeno prikazuje jednu djevojku i jedan svijet, u bolnom ali neophodnom napuštanju zabluda prošlosti, putovanju tokom kojeg čovjek mo×e samo da se rukovodi svojom savješću. 

Idi postavi stra×ara u izdanju Nove knjige mo×ete kupiti u svim Gradskim knji×arama i na kioscima u zemlji.

 
 
Ostale Vijesti
19.12.2018
Jedan od najzna─Źajnijih svjetskih pjesnika i esejista Adam Zagajevski dobitnik je ovogodi┼ínje nagrade Knji┼żevni plamen
17.06.2018
JU Narodna biblioteka Budve, u ponedjeljak 18. juna sa početkom u 20h organizuje knji×evno veče Nikole Nikolića.
26.04.2018
Izdavačka kuća Nova knjiga, objavila je autobiografski roman naÜeg uva×enog umjetnika Slavka Kalezića, pod nazivom äMoja istinaô . Promocija Kalezićeve knjige odr×aće se 27.04. u 20h u Galeriji Modigliani TC Mall of Montenegro.
20.04.2018
Na konferenciji, povodom predstojećeg 13. međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja.predstavnicima medija, su se obratili Nikola Nikolić, umetnički direktor sajma, Bojana Joksimović ispred Nacionalne biblioteke Crne Gore Đurđe Crnojević, Jovanka Radović PR Crnogorskog Telekoma i Jovana Petković PR Izdavačke kuće Nova knjiga.
03.04.2018
Knji×evno veče Nikole Nikolića u KIC-u äBudo Tomovićô U okviru informativno-edukativnog programa KIC-a äBudo Tomovićö, u srijedu, 4. aprila, u Multimedijalnoj sali od 19 sati organizuje se knji×evno veče posvećeno stvaralaÜtvu mladog crnogorskog pisca Nikole Nikolića. Razgovor će voditi teoretičarka umjetnosti i spisateljica Barbara Delać. Nikola Nikolić je rođen 1989. godine u Podgorici. ZavrÜio je Fakultet političkih nauka. Na istom fakultetu odbranio je magistarsku tezu o kvislinÜkim re×imima. PiÜe romane, priče i eseje. Do sad je objavio dva romana: äČvorô (Studio Mouse, 2011) i äMeandarô (Nova knjiga, 2014), kao i zbirku priča äAtakamaô (Nova knjiga, 2016). Kourednik je knjige äKo je ko u dijaspori Crne Gore - naukaô (Centar za iseljenike, 2013). Priče objavljuje u crnogorskim i regionalnim časopisima. PiÜe knji×evne prikaze za portal Glif, a autor je i bloga na portalu Vijesti. Dobitnik je nagrade äBihorska Veneraô za kratku priču. Priče su mu prevođene na albanski jezik. Umjetnički je direktor Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja.
25.03.2018
Da nije bilo jednog sna, ova knjiga nikada ne bi bila napisana. Taj san, koji opisuje D×on Frimen u predgovoru, ubedio je Junga da treba, zapravo da je du×an da objasni svoje ideje onima koji nemaju posebnih znanja o psihologiji.
20.03.2018
Mamun je priznati pisac koji je, mada rođen u Indiji, napravio karijeru u Engleskoj. Sada je već prevalio sedamdesetu, reputacija mu bledi, knjige se viÜe ne prodaju kao nekada, a njegova nova supruga ima skup ukus.
20.03.2018
U autorskoj biljeÜci na kraju Crnog igraliÜta, BalÜa Brković navodi jedan temporalni kuriozitet: ovu pjesničku zbirku od prethodne dijeli čak Üesnaest godina. No, pominjanje vremenskih određenja nije u ovom slučaju tek jedan vantekstualni detalj od minornog interesa za tumačenje same Brkovićeve poezije. Naprotiv, pokazaće se da je vrijeme, u brojnim značenjima koje ta riječ ima, jedan od glavnih motiva Crnog igraliÜta.
01.03.2018
äMinistarstvo neizmjerne srećeô, koje se prote×e na preko 450 strana, zgusnuta je i savremena knjiga napisana u tradiciji Dikensa, Tolstoja i Garsije Markeza.
01.03.2018
Mi je priča o bri×ljivo organizovanom druÜtvenom poretku u kojem građani nisu ličnosti već bezlične individue označene brojevima. Ovi ljudi ×ive u identičnim stanovima, sa gotovo identičnim, bri×ljivo regulisanim ×ivotima. To je zajednica utemeljena na ideji da su sloboda i sreća uzajamno isključive.