EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
 
DUGOOČEKIVANI ROMAN ELENE FERANTE U IZDANJU NOVE KNJIGE

Izdavačka kuća Nova knjiga objavila je novi roman Elene Ferante pod nazivom Lažljivi život odraslih. Za pomenuti roman, koji je ujedno i jedan od svjetksih besteselara, Netfilx je otkupio prava za ekranizaciju.

Đovanino lijepo lice se mijenja, postaje ružno, bar tako misli njen otac. On smatra da Đovana svakim danom sve više liči na tetku Viktoriju. Može li to biti istina? Da li se zaista mijenja? Pretvara li se u svoju tetku, ženu koju jedva poznaje, a koju majka i otac očigledno preziru?

Sigurno negdje postoji ogledalo u kome može da se vidi onakva kakva zaista jeste.

Đovana traži svoj odraz u dva srodna grada koji se plaše i mrze jedan drugoga: Napulj, koji predstavlja masku prefinjenosti, i Napulj, mjesto pretjeranosti i vulgarnosti. Ona se seli od jednog do drugog u potrazi za istinom, ali izgleda da ni jedan ni drugi grad ne nude odgovore ni izlaz.

Elena Ferante postala je jedna od najčitanijih i najomiljenijih pisaca na svijetu. Časopis Tajm ju je proglasio jednom od najuticajnijih osoba za 2016. godinu, a često je nazivaju budućom dobitnicom Nobelove nagrade.

Ovim novim romanom o prelasku iz djetinjstva u adolescenciju pa u odraslo doba, Ferante još jednom dokazuje da zaslužuje mnoga priznanja. U Lažljivom životu odraslih čitaoci će otkriti još jednu potresnu, veoma zaraznu i potpuno nezaboravnu napuljsku priču.

Život i književnu pojavu Elene Ferante okružuje svojevrsna tajanstvenost. Uprkos tome što su njeni romani stekli svjetsku slavu i reputaciju, ne može se tačno reći ko je osoba iza ovog literarnog imena, a koju književni kritičari smatraju najznačajnijim italijanskim piscem.

Da li je riječ o spisateljici, piscu ili grupi autora...? Poput Selindžera ili Tomasa Pinčona, Elena Ferante brižljivo izbjegava bilo kakvo pojavljivanje u javnosti. Njeni romani prevedeni su na brojne svjetske jezike, a njeno najčuvenije djelo je roman u četiri toma Napuljske priče.

 

 

 
 
Ostale Vijesti
16.10.2020
Sajamski popusti u Gradskim knjižarama će trajati od 17. do 31.10. i važe kako za kupovinu u Gradskim knjižarama tako i za online kupovinu i kupovinu putem SMS-a na br 068/880-151.
14.10.2020
Najveći svjetski sajam knjiga u Frankfurtu ove godine održava se potpuno virtuelno i online. Među izdavačkim kućama koje će predstaviti svoja izdanja je i izdavačka kuća Nova knjiga. Ovo je prilika da se predstave naša izdanja i naši autori ali i da se upoznamo sa novim naslovima preko online sastanaka sa literarnim agentima i izdavačkim kućama. 72. po redu Frankfurtski sajam knjiga se održava, kako organizatori nazivaju ‘veliki eksperiment’, od 14.10. do 18.10. a na njemu učestvuje preko 4400 online izdavača iz 110 zemalja.
12.10.2020
Izdavačka kuća Nova knjiga objavila je novi roman Elene Ferante pod nazivom Lažljivi život odraslih. Za pomenuti roman, koji je ujedno i jedan od svjetksih besteselara, Netfilx je otkupio prava za ekranizaciju.
05.10.2020
Izdavačka kuća Nova knjiga objavila je novi roman francuskog bestseler pisca Gijom Musoa. Bestseler bez premca. U tri čina, prepun dramatičnih obrta, novi roman Gijoma Musoa „Život je roman″ veličanstvena je priča o moći knjiga i želje za životom njegovih likova.
13.08.2020
Pored udžbenika i lektira, u prodajnim objektima Gradskih knjižara možete naći izuzetno bogat izbor školskog pribora i opreme: školske torbe, rance, sveske i bilježnice, pernice, flomastere, bojice... Gradske knjižare vam omogućuju promotivne cijene za asortiman školskog pribora i opreme poznatih robnih marki: Belmil, Lizzy card, Koh-i-noor, Carioca, Santoro, Kaos, Paso, BUSQUETS, WHOOSH, M&G, PRIMO,ERICH KRAUSE, BRUNNEN...
11.08.2020
U svim prodajnim objektima Gradskih knjižara od 14. avgusta možete naći udžbenike za osnovnu školu, kao i lektire, rječnike i gramatike. U Gradskim knjižarama možete kompletno opremiti svoje školarce po pristupačnim cijenama i sa brojnim pogodnostima, te spremni dočekati početak nastupajuće školske godine.
30.06.2020
„Tiha kuća“, drugi po redu roman Orhana Pamuka objavila je izdavačka kuća Nova knjiga. Roman opisuje jednonedjeljnu posjetu troje unuka devedesetogodišnjoj baki koja živi u mjestu Dženethisar, nadomak Istanbula.
16.06.2020
Povodom 100 godina od prvog objavljenog romana Agate Kristi u svim Gradskim knjižarama odobrava se popust od 50% na sve romane ove autorke. Popust se odnosi na izdanja IK Nova knjiga a traje od 15.juna do 25.juna.
15.06.2020
Pozivamo Vas da prisustvujete promociji novog romana “Ministar” Stefana Boškovića u petak 19.06. na platou iza Gradske knjižare na trgu Nezavisnosti sa početkom u 20:30h. O romanu govoriće Aleksandar Radunović Popaj.