EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
ŐEKSPIR SVET KAO POZORNICA
Pisac:  Bil Brajson

Izdavač:  Laguna

ISBN:  978-86-521-0612-7

Broj stranica:  208

Format:  20cm

Povez:  BroÜ

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2010

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:6.10  €
Sa popustom: 5.49 €
   

Izvanredno duhovito i nenametljivo učeno.“
Sunday Times

Ne znamo da li je ikad odlazio iz Engleske. Ne znamo ko su mu bili najbli×i prijatelji niti kako se zabavljao. Njegova seksualnost je nedokučiva misterija. Samo za nekoliko dana u njegovom ×ivotu mo×emo s nepokolebljivom sigurnošću tvrditi gde ih je proveo. Nemamo nikakvih zabeleški o njegovom kretanju tokom osam kritičnih godina, kad je napustio ×enu i troje male djece u Stratfordu i gotovo nemogućom brzinom postao uspješan pozorišni pisac u Londonu. U vreme kad se, 1592, pojavljuje prvi zapis u kome se Šekspir pominje kao dramski pisac, on je već bio prevalio više od polovine svog ×ivota. U onom ostatku bio je sličan knji×evnom ekvivalentu elektrona – uvijek i prisutan i odsutan.

Vilijam Šekspir, najslavniji pjesnik koji je ikad pisao na engleskom jeziku, ostavio je za sobom gotovo milion reči teksta ali je njegova biografija dugo ličila na šikaru neverovatnih pretpostavki i×d×ikljalu oko retkih činjenica. Čvrstom rukom i sa sebi svojstvenom duhovitošću, Bil Brajson se probija kroz ovu ×ivopisnu d×unglu otkrivajući Šekspirov ljudski lik.

„Poslastica... Osve×avajuća, jezgrovita i prosvetljujuća... Brajson je nenadmašan u izboru malog broja značajnih detalja koji osvetljuju širu sliku... Dragulj od knjige, koji će koristiti početnicima podjednako kao i učenim šekspirolozima.“
Ketrin Hjuz, Mail on Sunday

„Brajson je pre svega i iznad svega pripovedač, i to izvanredno darovit i originalan.“
Guardian

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: