EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
ŽIVETI SLOBODNO
Pisac:  Nik Vujičić

Izdavač:  Mono i Manjana

ISBN:  9788678043727

Prevodilac:  Biljana Kukoleča

Broj stranica:  241

Format:  21cm

Povez:  Meki

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2011

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:6.90  €
Sa popustom: 6.21 €
   

 

Rođen bez ruku i nogu, Nik Vujičić je čovjek koji je uspio da prevaziđe svoje fizičke nedostatke i vodi nezavisan, bogat i ispunjen život, tako da može biti uzor svakome ko teži pravoj sreći. Stekao je međunarodno priznanje kao zagovornik sopstvene teorije motivacije, a njegova glavna poruka ljudima je da je najvažnije imati cilj u životu, bez obzira na sve teškoće i naizgled nepremostive prepreke.

Ova knjiga sadrži Nikovu priču o fizičkoj uskraćenosti i emocionalnoj borbi, koju je kao dijete i adoloscent vodio nastojeći da prevaziđe svoju invalidnost: „Dugo sam se, tako usamljen, pitao da li na svijetu postoji još neko sličan meni i da li moj život ima neku drugu svrhu osim podnošenja bola i poniženja“. On opisuje vjeru u Boga kao svoj glavni oslonac i izvor snage i objašnjava kako je odredio konačni životni cilj – da inspiriše druge za bolji život i time doprinese poboljšanju svijeta – što je bio način da i sam stekne samopouzdanje i vodi ispunjen i slobodan život i pritom bude nagrađen za svoj trud. 

Svojim primjerom Vujičić hrabri ljude, pokazujući im kako je naučio da prihvati sve ono što nije moguće kontrolisati i kako da se pomiri sa činjenicama, umjesto da mašta o nečemu što je moglo biti.

„Vjerujem da uspješno vodim slobodan život. Želim da i vi to osjetite, bez obzira na sva iskušenja i prepreke. Prije no što započnemo naše zajedničko putovanje, molim vas da razmislite o životnim ograničenjima koja su vam drugi nametnuli jer ste im to dopustili. Zatim pomislite kako bi bilo da ta ograničenja ne postoje. Kakav biste život vodili kada bi u njemu sve bilo moguće?

U ovoj knjizi želim sa vama da podijelim sopstvena, bogata iskustva u savladavanju prepreka, koje život može da postavi pred vas. Želim da vam pomognem da se izborite sa sopstvenim životnim tegobama, da pronađete svoj cilj i put do srećnog života.“

 

 

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: