EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
ŠPANSKA VERZIJA
Pisac:  Alberto Ongaro

Izdavač:  Mono i Manjana

ISBN:  978-86-7804-186-0

Prevodilac:  Anđela Arsić-Milivojević

Broj stranica:  202

Format:  21 cm

Povez:  Meki

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2009

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:4.82  €
Sa popustom: 4.34 €
   

U rano jutro jednog ponedjeljka, na adresu stana u potkrovlju u Rimu, na ruke pisca Masima Senizea, stiže pošiljka iz Madrida, sa deset primjeraka prevoda na španski njegovog posljednjeg romana. Privučen zanimljivom koricom, uzima jedan primjerak i počinje da čita, ali iznenada zastaje, potpuno zbunjen.

U prvom poglavlju se pojavljuje lik po imenu Marta, koji u njegovom originalu, siguran je u to, nije postojao. Šetajući lagano i tužno pored obale, djevojka ulazi i izlazi iz romana u jednoj jedinoj rečenici. Senize, zaprepašćen, čita dalje i otkriva nove ispravke, među kojima i dvije riječi, slučajno ubačene u tekst: „umire“ i „tvojom krivicom“. To mu izgleda kao nekakva šifrovana poruka, upućena isključivo njemu. A ko drugi je to mogao da uradi, ako ne prevoditeljka, Magdalena Vegas Palasio, čije se ime navodi na prvoj strani? Ko je ta žena? I ko je Marta?

Senize odlučuje da krene na put i tako započinje njegovo putovanje kroz sjećanje, odakle izranja figura djevojčice koju je upoznao jedne večeri u Muranu, u vrtu svoje tetke. Zbunjujuća i tajanstvena u tom času, ta djevojčica je nastavila da opsjeda njegove dječačke, ali i potonje snove. Masimo uzaludno prati njene tragove u Veneciji, potom odlazi u Madrid, iz Madrida u Toledo, u pokušaju da barem uđe u trag tajanstvenoj prevoditeljki.

Dok na svakom koraku nailazi na čudnovate podudarnosti koje mu sve više otkrivaju život djevojčice iz Murana, Senize zbunjeno uviđa da njen život kao da oponaša jednu priču s tragičnim krajem, koju je on sam napisao u ranoj mladosti.

Preuzeto sa sajta izdavača

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: