EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
10% ČOVEK
Pisac:  Alana Kolin

Izdavač:  Laguna

ISBN:  978-86-521-2345-2

Broj stranica:  408

Format:  13 x 20 cm

Povez:  broš

Pismo:  latinica

Godina izdanja:  2016

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:9.80  €
Sa popustom: 8.82 €
   

Ključ zdravlja i sreće drže mikrobi koji žive u našem tijelu.

„Fascinantno istraživanje o preplitanju života ljudi i mikroba.“ Newsweek

Vodič o mikrobiomu za početnike.

Gojaznost, autizam, problemi s mentalnim zdravljem, sindrom razdražljivih crijeva, alergije, autoimunska oboljenja, rak – da li rješenje za epidemiju svih ovih savremenih bolesti leži u našim crijevima?

Svako od nas je samo deset posto čovjek. Na svaku našu ćeliju dolazi po devet slijepih putnika – nas ne čine samo meso i kosti nego i bakterije i gljivice. I vi ste više „oni“ nego vi.

Samo u vašoj utrobi živi više od stotinu biliona mikroorganizama – a mi smo sve doskora mislili da naši mikrobi nisu važni. Najnovija naučna istraživanja govore da mikrobi upravljaju našim tijelom i bez njih nam je nemoguće da budemo zdravi. 

Alana Kolin otkriva kako naša lična kolonija mikroba utiče na našu tjelesnu težinu, imunski sistem, mentalno zdravlje, pa čak i izbor partnera. Pred vama je jedno novo shvatanje bolesti našeg doba – njihov korojen leži u narušenim najosnovnijim i najdugotrajnijim odnosima u kojima ljudska vrsta uopšte ima udjela: odnosima s našim mikrobima. 

Rasvjetljavajući mnoga pitanja na koja mapiranje ljudskog genoma zasad još nije pružilo odgovor, knjiga 10% čovek u potpunosti mijenja naša shvatanja o ishrani, savremenim bolestima i medicini. Dobra strana priče leži u tome što, za razliku od naših ljudskih ćelija, svoje mikrobe možemo da poboljšavamo, a ovde možete da saznate kako. Život, i vaše tijelo, nikada vam više neće izgledati isto kao prije.

 

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: