EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
BANDITOSI ILI UBICE DRŽAVA
Izdavač:  Laguna

ISBN:  978-86-521-2191-5

Broj stranica:  232

Format:  13 x 20

Povez:  meki

Pismo:  latinica

Godina izdanja:  2016

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:5.00  €
Sa popustom: 4.50 €
   

Od autora knjige Glasovi iz gluve sobe.

Mnogo štošta što se posljednjih decenija na ovim prostorima dešavalo, a što javnosti nije poznato – pronaći ćete baš u ovoj knjizi: kako su devedesetih godina prošlog vijeka političke, vojne i obavještajne strukture u Srbiji i Crnoj Gori, sa svojim vladajućim partijama, razbijale zemlju i unosile razdor u prijateljske odnose dva bratska naroda. 

Različiti oblici strahova uticali su na oblikovanje ovdašnjeg, balkanskog mentaliteta, a general Grahovac, nekadašnji vojni pilot i pronicljivi posmatrač naših prilika, nedvosmisleno utvrđuje da su rđava politika i rđava vlast najveći generator tih strahova. Koliko su različiti oblici „crnih kutija“, tabua i bauka provjereni mehanizam u načinu vladanja otuđenih centara moći, autor u ovoj knjizi utvrđuje na osnovu neumoljivih činjenica i ličnog svjedočenja, nastavljajući da secira razbijače Jugoslavije u poslednjih četvrt vijeka. 

„Svedočanstva sa kojima Grahovac sukobljava čitaoca ne ostavljaju mjesta spokoju. Sa lakoćom raskrinkava lice, a naročito naličije vremena i događaja koji su obilje�ili raspad potencijalno najperspektivnije balkanske dr�ave. I ovom knjigom on razobličava retrogradne i mentalno kvaziformirane likove poluvlastodr�aca i njihovih vazala izniklih iz sjemena mr�nje, pohlepe, primitivizma i primjenjenog neznanja.“ Prof. dr Nebojša Kolarić

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: