EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
BAUDOLINO
Pisac:  Umberto Eko

Izdavač:  Nova knjiga

ISBN:  978-86-7470-744-9

Prevodilac:  Mirela Radosavljević i Aleksandar Levi

Broj stranica:  462

Format:  14 x 21,2

Povez:  Tvrd

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2017

Mjesto izdanja:  Podgorica


Cijena:9.80  €
Sa popustom: 8.82 €
   

Aprila 1204. godine, Konstantinopolj, slavna prestonica Vizantije, opljačkan je od strane vitezova Četvrtog krstaškog pohoda. Usred pokolja i sveopšteg  haosa, čovjek po imenu Baudolino spašava jednog istoričara i dvorskog dostojanstvenika od sigurne smrti i počinje da pripovijeda jednu sasvim neobičnu priču o svom životu i fantastičnim avanturama.

Na granici vjerodostojne istorije i potpune fantazmagorije odvijaju se Baudolinove avanture. Na stranicama ovog romana, kao neke groteskne i šarene srednjovjekovne iluminacije kriju se likovi svetaca, pustinjaka, pijanica, evnuha, ratnika, careva, jednoroga, vrlih dama, kao i tajanstvenog popa Jovana i njegovog fantastičnog kraljevstva...

Srednji vijek se, daleko od modernih percepcijatog perioda kao  „mračnog doba“, u ovom Ekovom djelu, pokazuje kao raskošna epoha u kojoj se fantastično i stvarno neprekidno prepliću, i gdje je čovjek još uvijek mogao biti duboko zatečen i iznenađen tajnama sopstvenog svijeta. Bio je to period u kojem su neki naročiti ljudi, kao neustrašivi pioniri i istravači, kretali na odvažna putovanja ka teritorijama koje kriju brojne opasnosti i tajne, na mjesta koja se još ne nalaze na mapama svijeta. Srednji vijek, u Ekovoj prozi, tako postaje enigma, neispitani svemir sa zvijezdama, galaksija nepoznatih svjetova koji nude brojna iznenađenja.

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: