EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
ČAROBNI VRT
Pisac:  Kejt Lord Braun

Izdavač:  Vulkan

ISBN:  978861000295

Prevodilac:  Matilda Maloku

Broj stranica:  320

Format:  21 cm

Povez:  Broširani povez

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2013.

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:6.30  €
Sa popustom: 5.67 €
   
Prošlost, sadašnjost i budućnost stapaju se u jedno u raskošnoj priči o izgubljenoj ljubavi i porodičnim tajnama, između savremene Valensije i Španskog građanskog rata.
 
Visoko u brdima Valensije jedna zaboravljena kuća čuva svoje tajne. Niko nije kročio u nju od kada su Frankove snage protutnjale Španijom 1936. Njeni trošni zidovi izgubili su boju, a vrt, prepun mirisnog narandžinog cvijeta, sada raste zapušten jer decenijama o njemu niko nije brinuo.
Ema Templ prva je koja će otključati vrata ove kuće nakon sedamdeset godina. Inspirisana svežnjem pisama i ključem koji joj je majka ostavila u oporuci, ona će ostaviti svoj posao u Londonu kako bi oronuloj vili vratila stari sjaj. Tu će pronaći savršeno utočište: ovo pusto mjesto puno je neobičnih i egzotičnih mirisa, prepuno boja i zvukova nekog drugog vremena. Međutim, za njenu baku Freju, medicinsku sestru koja je živjela tu tokom građanskog rata, Emin novi dom budi užasne uspomene.
Kada kuća počne da odaje svoje tajne, Ema je sve više opčinjena Frejinom pričom: o srušenim idealima, o izgubljenoj ljubavi, o porodicama razorenim ratom. Uskoro će shvatiti da, iako je ostavimo za sobom, prošlost nekada jednostavno ne želi da nas pusti.
 
Neočekivani miris vraća godine unazad i dozvoljava nam da provirimo u druga mjesta, zemlje, osjetimo druge ljubavnike, druga vremena. Ko se ne sjeća mirisa koji je imala njegova prva ljubav, ili mirisa majčine sobe? Mirisi nam govore da smo tu, da smo živi...
 
 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: