EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
ČOVEK PO IMENU UVE
Pisac:  Fredrik Bakman

Izdavač:  Laguna

ISBN:  978-86-521-2465-7

Prevodilac:  Nikola Perišić

Broj stranica:  360

Format:  13x20cm

Povez:  Broš

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2017

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:7.70  €
Sa popustom: 6.93 €
   


Bestseler New York Timesa koji je naprečac osvojio svijet!

Upoznajte Uvea. On je džangrizalo – jedan od onih koji upiru prstom u ljude koji mu se ne dopadaju kao da su provalnici zatečeni pod njegovim prozorom. Svakog jutra Uve ide u inspekciju po naselju u kom živi. Premješta bicikle i provjerava da li je đubre pravilno razvrstano – iako je već nekoliko godina prošlo otkako je razriješen dužnosti predsjednika kućnog savjeta. Ili otkako je „izvršen prevrat“, kako Uve govori o tome. Ljudi ga zovu „ogorčenim komšijom iz pakla“. Ali zar Uve mora da bude ogorčen samo zbog toga što ne šeta okolo sa osmijehom zaljepljenim na lice?

Međutim, iza njegove mrzovolje i pedanterije skriva se jedna priča i mnogo tuge... I tako, kada komšije koje se useljavaju u susjednu kuću jednog novembarskog dana slučajno unište Uveovo poštansko sanduče, iznenada počinje topla priča o odrpanim mačkama, neočekivanom prijateljstvu i drevnoj vještini vožnje auta sa prikolicom. Priča koja će suštinski promijeniti jednog čovjeka i jedno udruženje stanara.

„Bakmanova vedra priča o ogorčenom starom komšiji ujedno je i veoma promišljeno istraživanje o tome kako nečiji život može imati snažan uticaj na bezbroj drugih. Da postoji nagrada za najšarmantniju knjigu godine, ovaj roman švedskog blogera koji se preko noći pretvorio u senzaciju dobio bi je bez ikakve sumnje.“ Booklist
 

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: