EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
DA VINČIJEV KOD
Pisac:  Den Braun

Izdavač:  Solaris

ISBN:  ID196911879

Prevodilac:  Nina Ivanović

Broj stranica:  401

Format:  23

Povez:  Tvrdi

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2004

Mjesto izdanja:  Novi Sad


Cijena:10.90  €
Sa popustom: 9.81 €
   

Misteriozna šifra skrivena u djelima Leonarda da Vinčija...

Očajnička trka po evropskim katedralama i zamkovima.

Zapanjujuća istina, skrivena vjekovima, konačno je razotkrivena...

Najveća zavjera u posljednjih 2 000 godina će upravo doživjeti svoj vrhunac...

Zatečen poslom u Parizu, harvardski simbolog Robert Lengdon usred noći prima hitan telefonski poziv: vremešni kustos Luvra je ubijen u muzeju. Policija je kraj tijela pronašla zbunjujuću šifru. Rješavajući enigmu, Lengdon u čudu otkriva da ga ona vodi do niza tragova skrivenih u Da Vinčijevim djelima, tragova koji su svima pred očima, a istovremeno genijalno prikrivenih od strane autora.

Lengdon se udružuje sa talentovanim francuskim kriptografom Sofijom Nevo. Njih dvoje otkrivaju da je pokojni kustos bio povezan sa Sionskim prioratom, tajnim udruženjem čiji su članovi bili ser Isak Njutn, Botičeli, Viktor Igo i sam Leonardo da Vinči. Kustos Luvra je žrtvovao svoj život da bi zaštitio najsvetiju tajnu Sionskog priorata- lokaciju na kojoj se nalazi izuzetno važna religiozna relikvija, skrivena vjekovima.

U vratolomnoj jurnjavi kroz Pariz i London, Lengdon i Nevo se sukobljavaju sa tajanstvenim moćnikom koji naizgled radi za Opus Dei kontroverznu katoličku sektu pod zaštitom Vatikana i koji već dugo pokušava da se domogne tajne Sionskog priorata. Ako Lengdon i Nevo ne dešifruju komplikovanu zagonetku na vrijeme, tajna Priorata biće izgubljena zauvjek.

U zanosnoj mješavini napete avanture, naučnih zagonetki i domišljatih obrta, simbolog Robert Lengdon (koji se prvi put pojavljuje u hitu Dena Brauna Anđeli i demoni) izrasta u najoriginalniji lik u posljednjih nekoliko godina. Da Vinčijev kod najavljuje dolazak nove vrste žustrog, inteligentnog trilera koji nas, potpuno nepredvidljiv, uvlači sve dublje, do nevjerovatnog konačnog raspleta.

 

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: