EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
DEVICA OD ORLEANA
Pisac:  Kimberli Kater

Izdavač:  Laguna

ISBN:  9788652110452

Prevodilac:  Dubravka Srećković

Broj stranica:  327

Format:  20cm

Povez:  Broš

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2012.

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:6.70  €
Sa popustom: 6.03 €
   

„Snažan, hipnotičan i potpuno impozantan roman.“ Džon Stivens

Početak je petnaestog vijeka i Stogodišnji rat je u punom jeku. Francuski grad Orlean je pod opsadom. Engleski vojnici pod njegovim zidinama divljaju, uništavaju sve pred sobom i ubijaju svakog ko im se nađe na putu. Šarl VII, nekrunisani kralj, nema ni volje ni snage da okupi vojsku. U jednoj bašti u Domermiju dvanaestogodišnja djevojčica Žana doživljava prosvjećenje koje će joj promijeniti život, ali i tok evropske istorije.

Priča o Jovanki Orleanki ili pravim imenom Žani od Arka, svetici i ratnici koja je vjerovala da ju je Bog odabrao da spase Francusku, i koja je predvodila vojsku od deset hiljada vojnika protiv Engleza, vjekovima zaokuplja našu maštu. Ali priča o Žani, djevojci čiju su sestru ubili engleski vojnici, koja je pobjegla od nasilnog oca i od prisilnog braka, sama učila kako da jaše, bori se i vojuje i uspjela da ubijedi vojsku da za njom pođu u smrt, potpuno je iznenađujuća, uzbudljiva i prepuna emocija. 

Ovo je roman epskih razmera, prepun intriga, izdaje, ljubavi i smjelosti, koji govori o moći i teretu vjere i razornim posledicama slave.

„Da li je bila svetica ili vještica? Vizionar ili ludakinja? Ili pak nesvakidašnja seljanka koja je, po božjoj zapovijesti, povela vojsku, spasla Francusku i platila to smrću na lomači? Kimberli Kater slika neodoljiv portret Žane kao čudnovate, odlučne mlade ’muškarače’ i iskrene vjernice.“ USA Today

„Kimberli Kater uspjela je da unese novu dimenziju u ovu poznatu priču… ona glavnoj junakinji udiše životnost i novi smisao.“ Daily Mail

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: