EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
DIVLJE GODINE
Pisac:  Jay S. Jacobs

Izdavač:  Dereta

ISBN:  9788673469072

Prevodilac:  Ana Miletić

Broj stranica:  262

Format:  24cm

Povez:  Broš

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2013

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:36596.00  €
Sa popustom: 32936.40 €
   

Divlje godine predstavlja dirljivo slavljenje jednog čovjeka i njegovih mitova.
U prvoj detaljnoj biografiji Toma Veitsa, Džej S. Džejkobs prati sudbinu jednog od najeminentnijih američkih umjetnika, čovjeka koji veoma cijeni privatnost i čija karijera prikazuje neobičan niz pobjeda i poraza, ljepote i uvrnutosti. U potrazi za ljubavlju i ličnom srećom, Veits je stvorio jedinstveno muzičko djelo koje postaje sve čudnije, riskantnije i emocionalno angažovano. On je hroničar usamljenosti. On je veliki pjesnik onih kojima je sreća okrenula leđa. On je prelac bajki i lažnih istorija, istrajni šaljivdžija, rođeni zabavljač, uvaženi filmski glumac, čovjek koji stvara muziku u garaži.
Ovo je priča o transformaciji Toma Veitsa od čovjeka iz sirotinjske četvrti koji voli noćni život, do ekscentričnog gospodina seljaka, supruga i oca. Ovo je priča o tome kako je samouki pijani hipi u kaubojkama i s prljavom kapom postao čovjek koji je svojim zvukom, toplinom i spremnošću da rizikuje uticao na generaciju vodećih muzičara.

„Veits zaista zaslužuje privatni život. Zato sam u ovoj biografiji pokušao da poštujem granice koje se trudio da uspostavi i da se udubim u njegovu muziku i dinamičnu legendu koju je stvorio o sebi. Nisam mu vadio prljav veš iz ormana ili spekulisao o njegovom seksualnom životu. Ova knjiga slavi briljantnog pripovjedača– čovjeka koji se srećno preporodio kao bitnik koji nam donosi prljavi urbani šarm. I taj proces se nastavlja. Moram priznati da se mnoge stvari koje su opisane u narednim poglavljima vrlo vjerovatno nikad nisu dogodile– osim u mislima neodoljivog mitomana. Ali je važno shvatiti da su to i dalje vitalni dijelovi slagalice kakva je Tom Veits. (...)
Prema legendi, Tom Veits je živio život punim plućima, suočio se sa svojim demonima i nebrojeno puta se probudio, a da nije znao gdje se nalazi. Priče o njegovim poduhvatima često su čvrsto ukorijenjene u istini. A čak i kada nisu, zaista bi trebalo da budu…“

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: