EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
DOBRO NAM IDE
Pisac:  Arno Gajger

Izdavač:  Laguna

ISBN:  978-86-521-2521-0

Broj stranica:  392

Format:  13 x 20 cm

Povez:  broš

Pismo:  latinica

Godina izdanja:  2017

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:10.80  €
Sa popustom: 9.72 €
   

Prvi dobitnik Njemačke nagrade za  književnost.

Roman za porodične ljude i ljude koji porodicu preziru.

Filip Erlah je nasljedio bakinu staru vilu u predgrađu Beča. U njoj osjeća teret porodične istorije i zato pokušava da odagna sve uspomene, baš kao i golubove sa tavana. Ali dok preuređuje kuću i oslobađa se svih tragova koje su njeni prethodni stanari ostavili za sobom, primoran je da razmišlja o porodici više nego što bi želio.

Arno Gajger iz Filipove perspektive opisuje sudbinu tri generacije jedne bečke porodice, u kojoj se ogleda politički haos austrijske istorije XX vijeka. On pripovijeda o Almi i Rihardu koji su dobili ćerku Ingrid baš kad su Nemci 1938. ušli u Beč. O petnaestogodišnjem Peteru, koji 1945. zajedno sa posljednjim članovima Hitlerove omladine trči po ulicama razorenog grada. O Ingrid, koja sopstvenu porodicu želi da zasnuje upravo s propalim studentom Peterom, zbog čega je otac izbacuje iz kuće. Porodica se raspada, kuća ostaje prazna. Pa ipak, kada Ingridin i Peterov sin Filip u novom milenijumu počne radikalno da raščišćava kuću, mrtvi kojih je želio da se oslobodi ponovo su na okupu. 

„Ovaj roman je alhemijski spoj poznavanja ljudske prirode i čarolije riječi.“ Neue Zürcher Zeitung

„Dijelo zapanjujuće saosjećajnosti, jezičkog izraza i inteligencije, koje nas navodi da neprestano trljamo oči u nevjerici... Zagonetka koja se graniči s čudom.“ Welt

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: