EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
DUŠANOVA KLETVA
Pisac:  vanja bulić

Izdavač:  Laguna

ISBN:  978-86-521-2811-2

Broj stranica:  308

Format:  13 x 20

Povez:  meki

Pismo:  latinica

Godina izdanja:  2018

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:7.70  €
Sa popustom: 6.93 €
   

Zlo ima hiljadu lica, ali samo jedan cilj.

„Sve sudije da sude, pravo, po zakonu, a ne da sude po strahu od cara.“ Dušanov zakonik

Ispred Palate pravde, naslonjena na spomenik caru Dušanu, pronađena je kesa za đubre i u njoj odsječena ruka. Kakvu poruku šalje odsječena ruka čovjeka koji je tri puta bio u zatvoru zbog silovanja? Odgovor tra�i novinar Novak Ivanović, dok policija po nečijem naređenju usporava istragu. 

Sumnja pada na društvo Dušanovi sledbenici, koje se zala�e za striktnu primenu zakona kao u vreme vladavine cara Dušana („ako vlastelin uzme drugu bez njenog pristanka, da mu se obje ruke odsijeku“). Članovi društva su roditelji, braće, sestre i prijatelji silovanih �ena, ili djece koja su pretrpjela torturu pedofila, ili djevojaka koje su završile kao bijelo roblje... Da li su Dušanovi sledbenici društvo osvetnika ili neformalno udru�enje koje pokušava da probudi uspavanu savjest zemlje u tranziciji?

Kad sazna da iz Beograda ka Kosovu kreće već utabanom stazom minibus sa djevojkama koje će završiti kao prostitutke u noćnim klubovima i bordelima na Kosovu, u Italiji ili na Bliskom istoku, Novak kreće u Mitrovicu, Prizren, Prištinu... U Manastiru Sveti Arhangeli, kraj groba cara Dušana, srijeće monaha Onufrija, koji mu govori o Dušanovoj kletvi na potomstvo. 

Poslije povratka u Beograd, monah postaje Novakova noćna mora. Dok istra�uje ko stoji iza trgovine bijelim robljem i prikriva glavne aktere zbog kojih je uzdrmana vlada, Novak više nije siguran da li je kosovski monah san ili java…

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: