EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
DUGE NOĆI I CRNE ZASTAVE
Izdavač:  Laguna

ISBN:  9788652108008

Broj stranica:  336

Format:  20cm

Povez:  Broš

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2012.

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:6.80  €
Sa popustom: 6.12 €
   

Tri viteza... Dva carstva... Jedna bitka koja će promijeniti sve...

Autor bestselera Konstantinovo raskršće...

Oluja se približava... A tri viteza joj kreću u susret- prvi da bi sačuvao tajnu svog gospodara, drugi da bi dobio ruku žene koju voli, a treći da bi zario bodež u samo srce te oluje...

Proljeće 1386. godine. Granice Srbije potresaju upadi osmanlijskih pljačkaških hordi. U jednom takvom prepadu, brzi osmanlijski konjanici uspijevaju da iz pograničnog manastira ukradu kivot čija je sadržina poznata samo srpskom knezu Lazaru Hrebeljanoviću. Lazar odlučuje da pošalje potjeru i za taj zadatak bira dvojicu pripadnika viteškog Reda Zmaja– svog kuma, topličkog vojvodu Milana, i njegovog pobratima, čuvenog mačevaoca Ivana Kosančića. Njima se pridružuje i mladi, svojeglavi vitez Miloš Obilić, koji je zaprosio ruku najmlađe Lazareve kćeri.

Trojka kreće u potragu prateći krvavi trag pljačkaša– od Lazareve prijestonice Kruševca do Prilepa gdje ih čeka stari prijatelj, kraljević Marko Mrnjavčević. U Prilepu nalaze trgovca starinama za koga se priča da je u dosluhu sa demonima. U isto vrijeme, silna osmanlijska vojska čeka utaborena kod Serdike, a kada glasovi predaka šapnu na uvo emiru Muratu da je kucnuo čas, on se odlučuje na pokret. Prvo na udaru je pogranično utvrđenje Pirot, čiji je kapetan Lazar Musić, knežev rođak, riješen prije da umre nego da Osmanlijama preda tvrđavu.

Na samoj granici hrišćanstva, na bedemima ispred kojih se vijore crne zastave i ratni bubnjevi odjekuju u dugim noćima, bitka za kapije Evrope može da počne.

„Stojiljković umije da ispriča sjajnu priču. Živopisan i visoko narativan stil, koji u umu slika i te kako dugotrajne slike.“ Markus Ejgar, Wild Rooster
 

 

 

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: