EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
GOLI OTOCI JOVA KAPIČIĆA
Izdavač:  Vbz

ISBN:  9788679981479

Broj stranica:  255

Format:  20cm

Povez:  Meki

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2010

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:4.70  €
Sa popustom: 4.23 €
   

Knjiga kontroverznih svedočanstava posljednjeg živog šefa UDBE Jove Kapičića. U seriji autentičnih i polemički intoniranih intervjua koje je dao crnogorskoj novinarki Tamari Nikčević, Jovo Kapičić priča o skrivenoj strani Drugog svjetskog rata, partizanskim jamama smrti, Golom otoku, hapšenju Draže Mihajlovića, pokušaju UDBE da napravi atomsku bombu... Knjiga je ilustrovana sa 80- tak arhivskih fotografija.

Kroz razgovor, koji počinje od njegovog rođenja u Gaeti u Italiji 1919. godine i završava se 90 godina kasnije, zapravo je prikazana cela epoha- od preratnih napetosti, preko Drugog svjetskog rata, hvatanja Draže Mihajlovića, Golog otoka, komunističkih jama i namjere nekadašnje UDBE da napravi atomsku bombu, pada Rankovića, sve do 90-ih i raspada Jugoslavije.

Prvi dio knjige posvećen je predratnom i ratnom periodu, a drugi dio bavi se Kapičićevim boravkom u Parizu  gdje je sa poznatim beogradskim nadrealistima Markom Ristićem bio primljen i kod De Gola. Impozantan je spisak ljudi koje je Kapičić poznavao i s kojima je bio u kontaktu. Jedan od ključnih dijelova knjige je i golootočke priče, a Kapičić svedoči da je na tom mjestu boravio samo tri puta, u ukupnom trajanju od pet dana, i da je neopravdano optužen za mnoge zločine .

Intrigantna knjiga razgovora sa jednim od najkontroverznijih osoba iz istorije Titove Jugoslavije, narodnim herojem, generalom i drugim čovjekom UDBE .

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: