EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
GOSPOĐICA Å ANEL
Pisac:   K. V. Gortner

Izdavač:  Laguna

ISBN:  978-86-521-2854-9

Prevodilac:  Branislava Radević-Stojiljković

Broj stranica:  496

Format:  13x20 cm

Povez:  Bro�

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2018.

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:10.60  €
Sa popustom: 9.54 €
   
„Nisam bila zadovoljna svojim �ivotom pa sam ga kreirala.“ Koko
 
Slikovit roman pun drame, strasti, tragedije i ljepote o modnoj ikoni Koko Šanel – ambicioznoj i darovitoj praljinoj kćeri koja je unijela revoluciju u svijet mode, izgradila internacionalnu imperiju i postala jedna od najuticajnijih i najkontroverznijih ličnosti XX veka.
 
Rođeni u siromašnoj seoskoj sredini, Gabrijel Šanel i njeni braća i sestre poslati su u sirotište nakon majčine smrti. Časne sestre su podsticale Gabrijelinu izuzetnu vještinu šivenja, talenat koji će ovu samovoljnu mladu �enu lansirati u �ivot daleko od bijede njenog detinjstva.
 
Pošto se transformisala u Koko – švalju i povremeno pjevačicu balada – mala brineta je sva gorela od ambicije, a njen �ar je privukao bogatog kavaljera koji će postati ljubav njenog �ivota. Uronila je u njegov svijet novca i luksuza, i otkrila slobodu koja će u njoj probuditi kreativnost. Međutim, tek kad je ljubavnik odvede u Pariz, Koko pronalazi svoj �ivotni poziv.
 
Odbacila je kitnjastu modnu liniju utegnutu korsetom i stvorila elegantni, minimalistički stil koji je odra�avao mladalačku opuštenost i samopouzdanje �ena dvadesetih godina prošlog vijeka. Kako se njena reputacija širila, a njen modni biznis do�iveo vrtoglavi uspeh, Koko se obrela u ekskluzivnim društvenim krugovima i boemskim salonima. Kad je Pariz pao pod nacističku okupaciju, Koko je bila primorana da donosi odluke koje će je kasnije proganjati.
 
Očaravajući roman o jednoj izuzetnoj �eni koja je sebi stvorila �ivot za kakvim je �udjela, o �eni nezaustavljive ambicije, čija će snaga, strast i umetnička vizija postati njen zaštitni znak. 
 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: