EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
GRRRIM
Pisac:  Karen Duve

Izdavač:  Laguna

ISBN:  978-86-521-1443-6

Broj stranica:  136

Format:  20cm

Povez:  Broš

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2014

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:4.30  €
Sa popustom: 3.87 €
   

O podmuklim patuljcima, nevaspitanim vukovima, razočaranim prinčevima i princezama hladnog srca.

Crvenkapa je živjela u Viforu, selu smještenom visoko u planinama. Otac joj je bio Kimi Topolov, seoski poslužitelj, a majka joj je navodno bila već i u zatvoru... Ne znam kako je to na drugim mjestima, ali kod nas u planini praktično si propao u društvu ako u školskom dvorištu jedini nosiš crvenu kapu, dok svi ostali imaju crnu.

U svijetu bajki dešava se mnogo toga što je protivno zdravom razumu. Koja je vjerovatnoća, na primjer, da mlada žena opasno dobrog izgleda vodi domaćinstvo sedmorice sredovečnih neženja a da joj se nijedan od njih ne uvuče u krevet? I kako princ održava kondiciju sto godina dok ne dođe vrijeme da poljubi svoju princezu prekrivenu centimetrima debelom prašinom?

Karen Duve napisala je svoju verziju bajki braće Grim. Crnohumorne priče pune su porodičnih razmirica, fobija, kompleksa oca, sumnje u sebe, osećanja inferiornosti i bizarne ideje ljubavi.

„Bajke Duveove nisu namijenjene djeci, već isključivo odraslima, prepune su detalja, pošteno ispričane do kraja, bez ispuštanja ijedne važne sitnice i zaobilaženja bilo kakvog stravičnog momenta, nemilosrdne su i jezive. Duveova nas uvlači u najdublje gustiše ljudske psihe.“ Die Welt

„Duveova oko starih junaka gradi nove priče, mračnije i duhovitije od klasičnih.“ Märkische Oderzeitung

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: