EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
IZABRANI RADOVI
Pisac:  Rejf Larsen

Izdavač:  Geopoetika

ISBN:  9788676661992

Prevodilac:  Igor Cvijanović

Broj stranica:  384

Format:  24cm

Povez:  Meki

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2009

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:12.90  €
Sa popustom: 11.61 €
   

Dvije prognoze za Izabrane radove T. V. Spiveta: 1. čitaocima će se oni dopasti jednako koliko i meni, i 2. malo je onih koji su imali iskustva s nečim nalik ovoj knjizi. Zapanjio me je talenat Rejfa Larsena i oduševila njegova plemenitost. Ovo je knjiga koja čini nemoguće: ona spaja Marka Tvena, Tomasa Pinčona i Malu mis Sanšajn. Dobri romani zabavljaju; sjajni predstavljaju dar za čitaoce koji imaju sreće da ih nađu. Ova knjiga je blago." Stiven King

„Fantastično šarmantna, smiješna i pametna. Osjetio sam kako mi mozak raste dok sam je čitao. Ko bi rekao da kombinacija kartografije i adolescencije može da bude tako dirljiva i toliko zabavna?" Geri Štajngart

T. V. Spivet je dvanaestogodišnji dječak, genijalni kartograf, koji živi sa svojom porodicom na ranču u Montani. Da bi bolje razumio svijet koji ga okružuje, on crta neobične, vrlo detaljne mape i one krase margine ovog nesvakidašnjeg romana prvijenca: mape prirode, ponašanja članova porodice, kao i biljnog i životinjskog svijeta iz njegovog okruženja. Spivet prima neočekivani telefonski poziv iz Smitsonijana u kojem saznaje da je osvojio prestižnu Berdovu nagradu. Uobičajenom toku njegovog života dolazi kraj, pa počinje luda pustolovina širom cijele zemlje, koja odvodi T. V.-a s porodičnog ranča do znamenitih muzejskih holova.

Duga, zabavna i napeta avantura koja iz korijena mijenja njegov život otkriva čitaocima uzbuđujuće tajne njegove porodice i stvara magiju satkanu od riječi i slika o plimama i osjekama slomljenog srca, o samoći i ljubavi.

Izabrani radovi T. V. Spiveta je vedra, zabavna, beskrajno čarobna i nepodnošljivo žestoka knjiga, putovanje kroz velike i male životne misterije u kojem uživaju čitaoci svih uzrasta širom svijeta.

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: