EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
KAKO GOSPODARITI SOBOM
Pisac:  Emil Kue

Izdavač:  Albulj

ISBN:  978-86-7694-113-1

Prevodilac:  Ana Jovanović

Broj stranica:  128

Format:  20cm

Povez:  Broš

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2011

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:4.50  €
Sa popustom: 4.05 €
   

Svako jutro, kada se probudite, pre nego što ustanete i svako veče, čim legnete, zatvorite oči i što opuštenije ponavljajte dvadeset puta poluglasno, dovoljno jako da čujete sopstveni glas, i brojeći pritom pomoću vrpce sa dvadeset čvorova, sledeću rečenicu:
Svakoga dana, u svakom pogledu, sve više napredujem!

Fenomen velikog interesovanja za, može se reći, kultnu knjigu KAKO GOSPODARITI SOBOM može se razumeti ako se razume suština njene postavke – da možemo i sami sebi pomoći.  Emil Kue u ovoj knjizi nadahnuto i uverljivo dokazuje da je odgovor potvrdan! Kroz desetine autentičnih primera izlečenja iz svoje bogate prakse. Kue na jasan i jednostavan način, ne ulazeći u komplikovano i nepotrebno teoretisanje, tumači svoju metodu korišćenja svesne autosugestije.

Nastala pre sedam decenija, Kueova metoda se današnjem čitaocu može na prvi pogled učiniti pomalo naivnom i nedovoljno naučno zasnovanom. Valja, međutim, podsetiti da savremena medicina, koja u poslednjih četvrt veka doživljava buran razvoj, kao svoje osnovne postulate koristi upravo Kueove teze o uticaju svesti na vegetativni nervni sistem. Postoji, najzad, još jedna poruka, još jedno značenje koje nigde nije eksplicitno saopšteno, ali kojim odiše čitav tekst. To je poruka nade i optimizma, poruka vere u čoveka i njegovu moć da sopstvenim nastojanjem utiče na kvalitet vlastitog življenja. Možda je to razlog što se i danas ova lepa knjiga izdaje po čitavom svetu i ne gubi na popularnosti među čitaocima.

 

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: