EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
KAPIJA SUZA
Izdavač:  Laguna

ISBN:   9788652107063

Prevodilac:  Branislava Radević Stojiljković

Broj stranica:  586

Format:  20cm

Povez:  Meki

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2011

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:8.80  €
Sa popustom: 7.92 €
   

Ovo veliko, bogato, ambiciozno tkanje čini da vam nesanica preraste u zadovoljstvo… Silovito!“ The Times

Zanosna, egzotična saga koja se proteže kroz pet decenija i tri kontinenta, prožeta zabranjenim ljubavima i strastima, izdajstvima i porodičnim tajnama.

Marion i Šiva Stoun, rođeni u misionarskoj bolnici u Etiopiji pedesetih godina dvadesetog vijeka, su braća blizanci iz tajne veze između indijske kaluđerice i engleskog hirurga. Neraskidivo povezani, a veoma različitih naravi, oni rastu u zemlji koja je na ivici revolucije sve dok ih izdajstvo ne razdvoji. Godinama kasnije sudbina nastavlja da se poigrava s njima kada ih ponovo spoji na ivici života u hladnoj i sterilnoj operacionoj sali.

Od četrdesetih godina prošlog vijeka do danas, od manastira u Indiji do teretnog broda na putu za Jemen, od zapuštene bolnice u Etiopiji do bolničkog centra u Bronksu, ovaj roman je podrobna studija o ljudskim odnosima i zanosna porodična saga.

„Remek-djelo! Nijedna jedina riječ nije uzaludno napisana u ovoj sagi koja je 'veća od života'. Vergeze maestralno plete brojne tokove priča u jedan grandiozan opus. Stil je elegantan, čitalac izuzetno saosjeća sa likovima, a priča je protkana mudrošću.“ San Francisco Chronicle

„Ovaj roman je grandiozan. Bremenit mudrostima, isijava čarobnošću i tragičnošću naših života, a opet, lako ga je i zabavno čitati. Kapija suza je djelo koje premašuje sva vaša očekivanja. Poput Ruždija, Vergeze nas u potpunosti prenosi na jedno zaboravljeno mjesto, kulturu, istoriju.“ Newsday

 

 

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: