EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
KĆERI PRINCEZE SULTANE
Pisac:  Džin Sason

Izdavač:  Alnari

ISBN:  8677102890

Prevodilac:  Svetlana Babović

Broj stranica:  239

Format:  21 cm

Povez:  Broš

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2008.

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:3.20  €
Sa popustom: 2.88 €
   

Ova knjiga nastavlja priču o princezi Sultani, njenim kćerima i drugim ženama koje one lično poznaju. Sada princeza i Džin Sason usmjeravaju priču na Sultanine dvije kćeri u adolescentskom dobu, Mahu i Amani. Kao druga generacija članova kraljevske porodice koja se obogatila od naftnog bogatstva Saudijske Arabije, Maha i Amani nikada nijesu upoznale bijedu koju su svi stanovnici Saudijske Arabije iskusili prije nego što je nafta otkrivena. Sultanine kćeri okružene su nevjerovatnim bogatstvom i luksuzom od dana kada su se rodile, i to uzimaju zdravo za gotovo. Ipak, budući da im je nametnut nepodnošljiv način života prepun ograničenja, Maha i Amani reaguju jednako očajnički.
Otvoreno i skromno, Sultana dijeli radost, razočaranje i mračne periode strahovanja materinstva i braka u Saudijskoj Arabiji. Detaljno govori o poteškoćama koje su neraskidivo povezane sa odgajanjem ženske djece u jednom takvom društvu prepunom zabrana, i otkriva svoje najintimnije tajne.
Dirljiva i lična, priča Kćeri princeze Sultane ponovo prebrojava svakodnevne borbe jedne žene koja želi da obezbijedi slobodu za sebe i sljedeće generacije. I pored toga što su njeni uspjesi skromni, uspjela je da pomjeri granice ponašanja u braku i majčinstvu i otvorila vrata za spore ali moguće promjene za žene u svojoj zemlji.
 

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: