EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
KOFER MOG OCA
Pisac:  Orhan Pamuk

Izdavač:  Nova knjiga

ISBN:  9788674707593

Prevodilac:  Katarina Brajović

Povez:  Tvrdi

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2017.

Mjesto izdanja:  Beograd-Podgorica


Cijena:5.00  €
Sa popustom: 4.50 €
   
„Dvije godine prije smrti, moj mi je otac dao mali kofer prepun njegovih rukopisa i svesaka."
 
Orhan Pamuk je svoj govor  prilikom dodjele Nobelove nagrade, decembra 2006. godine, naslovio kao „Kofer mog oca". Ovaj emotivni govor koji sumira trideset tri godine Pamukovog pisanja i književnog stvaranja imao je snažan međunarodni odjek. Ova knjiga, pored „Kofera mog oca" koji je temeljni tekst o pisanju i življenju, sadrži još tri govora.
 
„Ideja Evrope" je tekst Pamukovog obraćanja prilikom dodjele nagrade Soning u Kopenhagenu 2012. godine u kome propituje samu kulturnu i političku prirodu evropskog kontinenta i kulture kroz okulaturu evropske percepcije Turske.
 
„Implicitni autor" je govor koji je Pamuk održao prilikom primanja nagrade Puterbo književne nagrade u aprilu 2006 godine. U ovom značajnom tekstu, Pamuk istražuje psihologiju književnog stvaranja.
 
U tekstu „U Karsu i Frankfurtu", koji predstavlja pisanu verziju govora koji je turski pisac održao prilikom primanja Nagrade za mir Ascocijacije  njemačkih izdavača 2005. godine, Pamuk govori o sposobnosti pisca da se uživi u tuđu perspektivu, ali istražuje i političke konsekvence talenta.
 
Svi tekstovi u ovoj knjizi, iako izgovoreni i napisani u različita vremena i za različite povode, ipak funkcionišu kao skladna cjelina, otkrivajući nam novi i uzbudljiv pogled na misao i djelo Orhana Pamuka.
 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: