EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
KO JE SPREMIO TAJNU VEČERU?
Pisac:  Rozalind Majls

Izdavač:  Geopoetika

ISBN:  9788661451126

Prevodilac:  Bojana Vujin

Broj stranica:  302

Format:  24cm

Povez:  Broš

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2012

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:9.90  €
Sa popustom: 8.91 €
   

Ženska istorija mora da objasni a ne samo da ispriča; mora da ponudi razloge kako i zašto je došlo do ženske podređenosti, jer slavljenje čuvenih srčanih žena nije dovoljno. Nepoznate priče iz različitih perioda i različitih djelova svijeta o vitalnosti, hrabrosti i čvrstoj snazi žena čije nam sudbine autorka otkriva u ovoj svojevrsnoj istoriji tlačenja i zlostavljanja treba da budu inspiracija svima da izgradimo novi, bolji svijet.

Uloga prvih žena bila je veća, njihov doprinos ljudskoj evoluciji neizmjerno značajniji nego što je ikad prihvaćeno, a ženska borba se uvijek iznova ponavlja. Ova priča miliona ugušenih glasova, od vladarki evropskog „doba kraljica“ do postojanih  ratarki, pivarki, trgovkinja i seoskih šamanki, koje su širom svijeta držale svoje zajednice na okupu i tako održavale u životu cio ljudski rod, nije istorija feminizma, već istorija žena koja svrgava „falusoidnost istorije“, ustupajući mjesto istinskoj istoriji svijeta.

Bez politike i polemike, ova briljantna i vrcava knjiga ruši vjekove predubjeđenja s ciljem da žene vrati na mjesto koje im pripada – u centar kulture, revolucije, carstva, rata i mira. Obogaćena rezultatima opsežnog istraživanja, Ženska istorija svijeta će preformulisati vaš koncept istorijske realnosti.

Ranija originalna izdanja donekle je uokviravala nametnuta akademska ozbiljnost, odsustvo humora i umiven jezik, jer se smatralo da je tema suviše ozbiljna da bi se s njom neko mogao šaliti. Autorka iskreno vjeruje da je tema i suviše ozbiljna a da se s njom ne bismo i šalili, kao i da istorija ne može vjerno opisati život ako nema ničeg smiješnog. Ovo je prevod novog američkog izdanja cjelokupnog teksta – direktnog, drskog, tačnog i duhovitog.

 

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: