EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
KRIŠNINIM OČIMA
Pisac:  Sani Sing

Izdavač:  Mono i Manjana

ISBN:  978-86-7804-189-1

Prevodilac:  Darja Kostić

Broj stranica:  429

Format:  21 cm

Povez:  Meki

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2009

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:7.20  €
Sa popustom: 6.48 €
   

Ovo je priča o tome kako žene vole. Mladu Krišnu, koja je provela godine u Njujorku snimajući dokumentarne filmove, i dalje zbunjuje posvijećenost tradiciji i požrtvovanost ljudi u njenoj rodnoj zemlji. Ali ono što će je šokirati biće neobičan poziv da svojom kamerom zabilježi jedan od najstrožijih običaja u Indiji.

Poslije smrti svoje bake Krišna se vraća u zavičajno selo, u jednom dijelu Indije koji po svojim običajima gotovo da još živi u srednjem vijeku. Koliko god bila moderna i urbana mlada žena, Krišna mora da napravi ustupke tradiciji. Mada više nije među živima, baka je ostavila Krišni zavjet da ispuni svoju darmu, dužnost, tako što će pribilježiti na filmu posljednje dane Damajanti, odlučne žene, pravnice po obrazovanju, koja je riješila da poslije smrti svog muža počini sati– obredno spaljivanje udovice na pogrebnoj lomači. Pored činjenice da se tog običaja još pridržavaju, Krišnu će zapanjiti saznanje da se za taj čin odlučila jedna obrazovana, moderna Indijka, žena koja se u svoje vrijeme opredijelila za brak iz ljubavi i sad želi to da pokaže.

Buntovnica po prirodi, prvo žensko dijete rođeno u pet vjekova u svojoj porodici, Krišna mora da se suoči s činjenicom da njena darma obuhvata jedan čin podjednako zaostao koliko i prevratnički, a stare istine imaju žilavu volju za opstankom. Krišna će se naći u traganju za sopstvenim identitetom između modernog svijeta labavih obaveza i još labavijih međuljudskih i ljubavnih veza, i mnogo drevnijih spona krvi i časti.

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: