EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
KVALITET U U UPRAVLJANJU PROJEKTIMA
Izdavač:  Građevinska knjiga

ISBN:  978-86-395-0523-3

Prevodilac:  Olga Cvetanović, Miodrag Mesarović

Broj stranica:  362

Format:  25cm

Povez:  Tvrdi

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2007

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:15.50  €
Sa popustom: 13.95 €
   

Knjiga se bavi mogućnostima primjene principa kvaliteta u upravljanju projektima na jedan nov, nekonvencionalan i moderan način. Autor se nije pridržavao rigorozno niti strukture sistema menadžmenta kvalitetom, niti strukture faza upravljanja projektima, ali se fokusirao na jednu posebnu i važnu vrstu projekata – na investicione projekte i pratio od početka do kraja sve faze i aspekte upravljanja projektima.
Upravljanje projektima je, sa jedne strane, umetnost zato što u sebi sadrži jednu veoma složenu komponentu – vođenje ljudi, što zahteva ne samo poznavanje ponašanja ljudi, već i sposobnost primene odgovarajućih interpersonalnih veština. S druge strane, ono je i nauka – definisanje i koordinacija aktivnosti kako bi se obavio posao, što zahteva znanje, razumevanje i veštu primenu metoda i tehnika upravljanja projektom.
Za razliku od većine domaćih publikacija u oblasti upravljanja projektima, koje su pretežno teorijskog karaktera, ova knjiga ostvaruje neosetni prelaz sa opšteg, univerzalnog opisa sistema upravljanja projektima na specifične primere, sve sa ciljem da čitaocu pomogne da prepozna posebnost u svom poduhvatu, kao i da sazna o koristima koje donosi kvalitet u upravljanju projektima.
Delovi koje knjiga sadrži su sledeći: 1/Osnove upravljanja projektima, 2/Osnove kvaliteta na projektu, 3/Kako stići do projekta?, 4/Planiranje realizacije projekta, 5/Praćenje, kontrola i izveštavanje, 6/Rizik na projektu, 7/Kvalitet na projektu, 8/Rukovodilac projekta, 9/Komunikacije na projektu i upravljanje konfliktima, 10/Softverski alati za upravljanje projektima, 11/Veza sa drugim menadžment disciplinama, 12/Zablude i teškoće.

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: