EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
LED ZEPPELIN- KADA SU DIVOVI HODALI ZEMLJOM
Pisac:  Mik Vol

Izdavač:  Laguna

ISBN:  9788652103942

Prevodilac:  Dejan Cukić

Broj stranica:  512

Format:  18cm

Povez:  Meki

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2010

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:9.40  €
Sa popustom: 8.46 €
   

Četrdeset godina poslije njihovog osnivanja u neuglednom podrumčetu londonske Kineske četvrti, pojavljuje se prva zaokružena biografija najlegendarnije svjetske rok grupe–  Led Zeppelin.

Bio je to posljednji veliki bend 60-ih i prvi veliki bend 70-ih godina prošlog vijeka. Nastao je iz pepela sastava Yardbirds da bi postao jedna od najprodavanijih rok grupa svih vremena.

Mik Vol, cijenjeni rok kritičar i nekadašnji saradnik i Džimija Pejdža i Roberta Planta, nepokolebljivo pripovijeda priču o bendu koji je ispisao pravila raskalašnog života na turnejama i, na kraju, to platio tragedijom, zavisnostima od droge i smrću. Led Zeppelin- Kada su divovi hodali Zemljom prvi put otkriva pravu dubinu dugogodišnjeg zanimanja vođe grupe Džimija Pejdža za okultno, i zalazi iza scene iznoseći istinu o njihovom pompezno najavljivanom, ali i spektakularno isplaniranom povratku u londonskoj areni O2. Vol iznosi životne priče pet ličnosti koje su san o grupi Led Zeppelin pretvorile u još nevjerovatniju i teško prihvatljivu stvarnost: Pejdža, Planta, Džona Pola Džonsa, Džona Bonema i njihovog ozloglašenog menadžera Pitera Granta.

Iznad svega, Led Zeppelin- Kada su divovi hodali Zemljom je knjiga koja saopštava cjelovitu, očaravajuću sagu o grupi Led Zeppelin iznutra, a piše je neko ko poznaje Džimija Pejdža više od 20 godina. Ovo djelo je vrhunac dugogodišnjeg istraživačkog rada baziranog ne samo na pojedinačnim intervjuima koje je autor Mik Vol vodio sa svim članovima benda tokom godina (kao i sa onima koji su ih poznavali i radili za njih) već i na uvidu kakav samo tri decenije provedene u muzičkoj industriji, uz njene najznačajnije umjetnike, mogu pružiti. 

 

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: