EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
LJUBAVNI ČVOR
Izdavač:  Mladinska knjiga

ISBN:  9788679280787

Prevodilac:  Vladimir D. Janković

Broj stranica:  540

Format:  21 cm

Povez:  Meki

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2009

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:9.80  €
Sa popustom: 8.82 €
   

Godina je 1140. Engleska pliva u krvi, izložena najužasnijim košmarima nemilosrdnog građanskog rata. Borba oko prijestola ostavila je zemlju u ruševinama, a narod u bijedi i žalosti. Razbaštinjeni vitez Oliver Paskal, senzibilni udovac koji je prethodnih nekoliko godina proveo hodočasteći po Bliskom istoku, nailazi na spaljeno utvrđenje Penfos i tu zatiče poznanicu iz djetinjstva Emis, najbolju drugaricu njegove pokojne žene Eme. Trudnu Emis, inače poznatu po raskalašnom životu, čestom mijenjanju muškaraca, brutalno siluju nepoznati zlikovci, i ona, pobacivši plod, ubrzo umire. Ostavlja za sobom desetogodišnjeg sina Ričarda, nezakonitog sina starog kralja Henrija, i vjernu družbenicu Katrin. Oliver i njegov saputnik, mladi Gevin, otpratice Katrin i Ričarda do Glostera, ispunjavajući posljednju želju nesrećne Emis: da ih udomi u Bristolu, pod okriljem erla Roberta od Glostera, Ričardovog polubrata.
Oliver vjeruje da će erl Robert iz građanskog rata izaći kao jedna od najmoćnijih ličnosti na pobčedničkoj strani, i da će, kad se budu sravnjivali računi, uz njegovu pomoć povratiti veliko nasledstvo koje mu je nepravedno oduzeto.
Katrin, i sama udovica, ne želi da se veže ni za jednog muškarca, makar on bio jedinstven po plemenitosti i dobroti u svijetu koji za vrlinu, naizgled, ne mari. Pa ipak, mladi, povučeni Oliver, koji takođe pati za najdražom osobom, neodoljivo je privlači. Zahvaljujuci njemu Katrin će upoznati Eteldredu, travarku, babicu i poznavateljku raznih skrivenih vještina...

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: