EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
MACO, DA L' ME VOLIŠ
Pisac:  Ljubica Arsić

Izdavač:  Laguna

ISBN:  9788652112982

Broj stranica:  398

Format:  20 cm

Povez:  Broš

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2013.

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:8.40  €
Sa popustom: 7.56 €
   

Dobitnik Andrićeve nagrade. 

Maco, da li ti je bilo lepo?
Ja da te peglam a ona da te gužva.
Šta je s tom večerom?


Polazeći od rečenica istrgnutih iz svakodnevnih dijaloga, knjiga Maco, da l’ me voliš Ljubice Arsić virtuoznim ritmom nalik našem neurotičnom dobu ponire u muško-ženske odnose onda kad u njima zamre strast a probudi se razum, kad se nježni ljubavni cvrkut pretvori u riku.

U ulozi moderne Šeherezade koja dobro poznaje arhetip balkanskih žena, autorka plete priče začinjene erotskim zanosom, maničnom veselošću ali i gorčinom nastalom kad prođe iluzija, o svijetu u kojem se muškarci i žene iščekuju i traže, sudaraju, mimoilaze i opet nalaze. Velike istine u svakodnevnim rečenicama izgovaraju pjesnici i prodavačice, svekrve i muze, domaćice i šefovi, svi podjednako prožeti iskonskom potrebom za dodirom drugog ljudskog bića: „Ti bi se samo svađala.“ – „Važniji su ti prijatelji od mene.“ – „Baš sad si morao da opereš ruke kad sam izribala lavabo.“ 

Čitalac se, u začaranom krugu, susrijeće sa nečim dobro poznatim i doživljenim a opet novim i neobičnim. Među likovima skiciranim vjernije od iscrpnih portreta tradicionalnog romana uzdiže se glavni junak- rat polova. Da li se u njegovoj suštini krije čovjekovo traganje za savršenstvom? Nije li on samo drugo ime za ljubav?

 

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: