EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
MALA SIRENA
Izdavač:  Obodsko slovo

ISBN:  978-86-487-0124-4

Prevodilac:  Petar Vujičić

Broj stranica:  85

Format:  21cm

Povez:  Tvrdi

Pismo:  Ćirilica

Godina izdanja:  2013

Mjesto izdanja:  Podgorica


Cijena:5.50  €
Sa popustom: 4.95 €
   

Jednom davno na dnu mora postojalo je jedno kraljevstvo. Kraljevstvom je vladao kralj koji je imao šest kćeri morskih sirena. Sirene su slobodno vrijeme koristile da odlaze na morsku površinu i tamo gledaju šta rade ljudi u luci.

Jednoga dana najmlađa sirena, kojoj inače nije bilo dopušteno da odlazi na površinu sa sestrama, dobije dopuštenje i po prvi put ugleda ljude. Posmatrale su tako sirene cijelo poslijepodne ljude, a kad je došlo vrijeme za povratak, najmlađa sirena kaže da će se vratiti malo kasnije jer bi još htjela posmatrati i diviti se ljudima. Neposredno nakon što su ostale sestre otplivale u podmorje, na pučini počne oluja koja je prevrnula nekoliko brodova, a mala sirena u moru primijeti jednog mladića kojeg su nosili talasi. Požurila je prema njemu kako bi mu pomogla. Ostavila je mladića kraljevića na plaži a ona se vratila u pomorje.

Mala sirena se toliko zaljubila u kraljevića da je otišla do zle vještice koju je molila da joj umjesto repa stvori noge. Vještica je to i napravila, ali je za uzvrat uzela sirenin glas.

Sirena je došla do kraljevića i on je započeo priču kako je zaljubljen u djevojku koja ga je spasila od utapanja. Kraljević je odlučio da se vjenča s njom. Razočarana mala sirena, na koju je vještica bacila kletvu da ukoliko se druga vjenča za kraljevića ona će se pretvoriti u morsku pjenu, više nije mogla ništa napraviti. Njene sestre su joj savjetovale da ubije kraljevića, ali ona to nije mogla. Na kraju se bacila u more i pretvorila u pjenu.

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: