EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
MASLAČKOVO VINO
Pisac:  Rej Bredberi

Izdavač:  Solaris

ISBN:  867560047X

Prevodilac:  Tanja Brkljač

Broj stranica:  234

Format:  21cm

Povez:  Tvrdi

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2006

Mjesto izdanja:  Novi Sad


Cijena:9.30  €
Sa popustom: 8.37 €
   

U neobičnom svijetu Zelengrada, u državi Ilinois, živio je trgovac starim gvožđem koji je spasavao živote. Postojale su patike u kojima dječaci postaju brzi kao jelenovi, čovjek-vremeplov, voštana vještica koja je zaista znala da proriče budućnost, čovjek koji je umalo uništio sreću pokušavajući da napravi Mašinu sreće. I još jedan dvanaestogodišnji dječak po imenu Daglas Spolding koji se u tom fantastičnom svijetu osjećao baš kao kod kuće...

Ova dirljiva priča o davno prošlom zlatnom dobu zasigurno je jedan od najzanosnijih romana Reja Bredberija. Maslačkovo vino izdvaja se iz Bredberijevog literarnog opusa kao djelo u kom je autor lično najdublje prisutan, kao gotovo autobiografsko prisjećanje na jedno magično ljeto u jednom malom gradu 1928. godine.
Dvanaestogodišnji Daglas Spolding zna da je Zelengrad u državi Ilinois velik i dubok kao i čitav svijet koji se prostire izvan granica grada. Tu je najnoviji par patika, prva žetva maslačaka za djedino čuveno vino, udaljeni zvon tramvaja u popodnevnoj izmaglici. Tu su prošla godina i sutrašnji dan stopljeni u jedno nezaboravno uvjek. Ali, kako će mladi Daglas ubrzo otkriti, ljeto može biti i više od običnog ponavljanja ustaljenih rituala čija mistična snaga drži vrijeme u šaci. Postoji mogućnost da vam se najbolji prijatelj odseli, da vas čovjek-vremeplov prebaci u Građanski rat, ili da pronađete mehaničku vješticu koja je u stanju da zaviri u gorko-slatku budućnost.
Rej Bredberi destiluje sve što je vječno u dječaštvu i ljetu, slatkom vinu nema cijene, probajte ga i uvjerite se i sami u njegov savršeni ukus.
”Nostalgična priča koju ćete dugo pamtiti... Maslačkovo vino spada među Bredberijeva najbolja djela koja se bave planetom Zemljom... Pisao je o životu na ovoj planeti tako bogato poetičnim stilom da nam se često čini da je ovaj, nama dobro poznati svijet, podjednako fantastičan i misteriozan koliko i daleka budućnost ili čak svemir.” Vašington post

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: