EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
MORE MAKOVA
Pisac:  Amitav Goš

Izdavač:  Laguna

ISBN:  9788652110438

Prevodilac:  Dijana Radinović

Broj stranica:  517

Format:  20cm

Povez:  Broš

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2012.

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:9.80  €
Sa popustom: 8.82 €
   

U središtu ovde živopisne sage je Ibis, nekadašnji brod za prevoz roblja, koji se otisnuo na burno putovanje preko Indijskog okeana, a koga čekaju borbe u okrutnim Opijumskim ratovima iz devetnaestog vijeka. Posada mu je vrlo šarolika, sastavljena od mornara, slijepih putnika, prinudnih radnika i osuđenika.

U doba kad u kolonijalnom svijetu dolazi do krupnih promjena, sudbina će spojiti sasvim različite Indijce i Zapadnjake. Kako su im sve porodične veze presječene, oni će postati džahadž-bai, braća po brodu. Nastaje jedna nova dinastija koja će spojiti kontinente, rase i pokolenja.

More makova vodiće vas od bujnih polja maka uz obalu Ganga preko uzburkanog mora i kroz zakrčene uličice Kantona. Ali nevjerovatnu živost romanu daje ponajviše široki spektar likova, čija raznovrsnost vjerno odražava burnu kolonijalnu prošlost Istoka. Ovo je vrhunsko remek-djelo iz pera jednog od najboljih romanopisaca današnjice.

„Raskošna saga... s mnoštvom događaja i pustolovina u stilu Aleksandra Dime, na momente i tolstojevski duboka, i sa trunčicom dikensovske sentimentalnosti.“ The Observer

„Djelovi radnje koji se odvijaju na moru ravni su Melvilu i Konradu, ali i scene na kopnu jednako su uzbudljive. Ova se knjiga ne ispušta iz ruke, a na kraju žalimo što se završila... More makova je izuzetan roman koji će svakako biti svrstan u remek-djela književnosti dvadeset prvog vijeka.“ The LiteraryReview

„Izvanredno satkan roman koji nas ostavlja bez daha. Čarobno!“ The Indipendent

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: