EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
MRŠAVITE U SKLADU SA SVOJIM HORMONIMA
Izdavač:  Plato

ISBN:  9788644704225

Prevodilac:  Milica Simić

Broj stranica:  96

Format:  21cm

Povez:  Meki

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2008

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:3.90  €
Sa popustom: 3.51 €
   

 

Svake godine objavi se više od 60 000 studija. Jasno je da ih ne čitaju svi. Ipak, među ovim studijama ima velikih otkrića, često uznemirujućih, koja dovode u pitanje veliki broj nutritivnih principa.


Na primjer, da li ste, pak, znali da je većina dijeta koje preporučuju mnogobrojni ljekari beskorisna? Da one sistematski dovode do vraćanja izgubljene težine?
Da li ste još znali da osobe koje izbace potpuno iz ishrane masti ne mršave ništa više od drugih?


Da li ste znali da spori šećeri nisu nužno dobri prijatelji kao što se misli? Da su namirnice koje se industrijski sve više usavršavaju prava noćna mora za vaš organizam, i da se dijelom zahvaljujući njima može objasniti eksplozija gojaznosti?
Ovo su samo neki od mnogobrojnih primjera. Kada budete završili posljednju stranicu ove knjige, ne samo da ćete razumjeti zašto niste mogli trajno da smršate slušajući trenutne preporuke, već ćete imati u rukama ključeve za mršavost.
Ali prije nego što krenete sa mnom na ovo putešestvije, željela bih da sve zaboravite. Sve što ste mogli nekada da pročitate, čujete ili vidite o težini, dijetama, namirnicama. Morate da zaboravite sve i krenete iz početka....


Biće ovo jedno zanimljivo putovanje, ali bez mogućeg povratka. Zajedno ćemo da ponovo naučimo da jedemo, da ponovo pripitomimo svoje tako dugo mučeno tijelo, da bismo živjeli vitki i bili dobrog zdravlja.


Mršavost... Primamljiv naslov, ali vi ste naravno već pročitali sve članke iz novina, sve ste pokušali i vjerovatno mislite da vam neka druga knjiga neće promijeniti život. Međutim...
Kada kažem da ste sve pokušali, mislim na sve one dijete u modi, naročito na one najneobičnije.


Zanimljivo je uostalom da što je dijeta čudnija, to nas više privlači. Kažemo sebi da mora da upali, zato što je tako posebna... Jednom rečju, jeli ste redom samo voće, samo hranu sa skrobom, samo bjelančevine, možda čak samo i bjelance. Mjerili ste svu hranu tačno u gram, detaljno ispitivali etikete, probali sve namirnice... i naravno toliko ste bili gladni, toliko frustrirani, da biste svaki put popustili.


Postali ste takođe i stručnjak za skakutanje u sportskoj sali pod pomalo podrugljivim okom nonšalantnih dizača tegova savršenog torza. Znojili ste se, gubili dah, utezali u svoju novu novcatu sportsku opremu. I sve to, da biste se bacili na prvu štanglicu žitarica.


I ništa...Sve do danas, jer držite u rukama rješenje svojih problema sa težinom. Ova knjiga je sinteza posljednjih otkrića u oblasti ishrane, otkrića koja će vas iznenaditi. Ishrana je oblast koja se stalno mijenja.

 

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: