EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
NEŽNI DODIR SUNCA
Pisac:  Vendi Volas

Izdavač:  Vulkan izdavaštvo

ISBN:  978-86-10-00185-3

Prevodilac:  Sanja Bošnjak

Broj stranica:  222

Format:  21cm

Povez:  Broš

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2013

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:5.10  €
Sa popustom: 4.59 €
   

Dirljivo i moćno štivo, istinita priča o napuštenoj djeci u svijetu koji ne mari za njih.

Sva ta djeca čeznu za onim za čim sam čeznula i ja: za očima koje ih vide, glasom koji ih mazi, rukama koje će učiniti i nešto više, a ne samo premjestiti ih s jednog mjesta na drugo. Čeznu da na tuđem licu vide da postoje. Da su važna.

Lejla od malih nogu zna da nije dio društva. Njena majka ne može da brine o njoj, i zato živi u sirotištu sa drugom djecom koja nisu rođena u braku. Njena lijepa sestra, Zulima, udata je za čovjeka mnogo starijeg od sebe– ali jedna napuštena djevojčica srećna je što je uopšte dobila ponudu za brak. U školi Lejlu i njenu najbolju drugaricu Amal zovu kćerkama grijeha. One su ljudska bića, kao i svi drugi. Nisu odgovorne za postupke svojih roditelja. Svi na ovaj svijet dolazimo na isti način. A kad se neke bebe rode prije braka, nisu one za to krive.
Napuštena djeca u zemljama kao što je Sudan nemaju nikakva prava, ona su otpadnici, izgnanici, prepuštena na milost i nemilost društvu punom predrasuda. Kroz istinitu priču o djevojčici Lejli pred čitaocima iskrsava čitav jedan ženski univerzum, koji na patnje i muke sa kojima se suočava reaguje hrabro i sa ponosom, i koji svakog dana na sopstvenoj koži osjeća šta znači život.

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: