EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
NE DAM TE: KRAJ JE KAD JA KAŽEM
Pisac:  Vesna Dedić

Izdavač:  Laguna

Povez:  broš

Pismo:  latinica

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:5.90  €
Sa popustom: 5.31 €
   

Dunja Vukasanović, najpopularnija pop pjevačica na prostorima bivše Jugoslavije, odrasla je u vili na Dorćolu kao kćerka jedinica ugledne beogrdske porodice i ubijeđena je da je ljubav kada ne zameramo jedno drugom ono što nas razlikuje, a obožavamo ono što nas spaja. U trenutku kada se upušta u romansu sa sedam godina mlađim muškarcem koji je odrastao u svijetu potpuno drugačijem od njenog, počinje da vjeruje da ljepota i seks omamljuju, ali da zbog dobrote nekog ne možeš da odeš. Erotska privlačnost, tajna šifra x111 i potreba da onoga do kog joj je stalo zaštiti od svojih slabosti I i loših osobina uvlače je u ljubavnu priču predodređenu sticajem tragičnih okolnosti razloga za kraj.

U melodrami Ne dam te: kraj je kad ja kažem, koja se dešava u Srbiji od ljeta 1995. do proleća 2020. godine, čitalac prati Dunju kroz periode poslovnih padova i veličanstvenih uspjeha, koji uvek zavise od toga da li je muškarcu kojeg voli dopustila da joj odredi koliko će trenutaka sreće imati.

Dunja Vuksanović se u romanu Ne dam te bori s nevjericom kada shvati da je najbolja prijateljica obmanjuje, suočava se sa sterilitetom, smrću roditelja i ljubavnim lomovima kada muškarci koje voli prolaze kroz poslovna i životna razočaranja, mijenjaju se i pokušavaju i nju da promijene. Čitalac prati Dunjine trenutke sreće na crvenom tepihu i najljepšim plažama svijeta, koji su nemjerljivi onim što osjeća na običnom drvenom čamcu kraj Dunava, gdje se, i kada je kraj neminovan, kune u početak i odlaže tugu.

Ne dam te je, kao i svaki Vesnin roman, ne samo strasna ljubavna priča, več i društvena hronika, svjedočanstvo o tome koliko su se u poslednje dvije decenije promijenili način života, moralni kodeks, i rječnik, priča o vremenu u kojem život može biti lijep samo ako prihvatiš da ne možeš da imaš sve što imaju i gori od tebe.

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: