EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
NIGDE NEMA TE
Izdavač:  Laguna

ISBN:  978-86-521-2598-2

Broj stranica:  312

Format:  13 x 20

Povez:  meki

Pismo:  latinica

Godina izdanja:  2017

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:7.00  €
Sa popustom: 6.30 €
   

„Jer nekad je lakše umreti nego voleti.“ Izabela Mesini

Ljubav se ne bira, baš kao ni smrt. Sve je negde u nebesima već odavno zapisano. Ne mo×eš se odupreti sudbini, niti preskočiti noć ili dan. Volela bih da ga nisam toliko volela. Onda mo×da ne bih bila spremna da počinim zločin, ako se zločinom zove to što sam učinila.

Smijemo li suditi nekom ko je ×rtvovao sve zbog ljubavi? Kako je jedna mlada ×ena svojom hrabrošću, snagom svoje posvećenosti i ljubavi uzburkala italijansku i svjetsku javnost neposredno poslije Prvog svjetskog rata?

Izabela Mesini, pametna i saosjećajna djevojka iz malog sicilijanskog sela, prijavljuje se za bolničarku Crvenog krsta kako bi pobjegla iz kuće svoje majke. U vihoru ratnih stradanja, mnogi ranjenici proći će kroz spretne Izabeline ruke u maloj poljskoj bolnici na Dolomitima. Jednog dana tu dovoze Marka, ratnog izvještača iz Srbije koji je teško ranjen, i Izabela dobija zadatak da se nakon operacije stara o njemu. Tokom dugih, teških dana Markovog oporavka Izabela sa njim razvija neobičan odnos: iako stranci, oni će se razumijeti bez mnogo riječi. Mada znaju da je njihova veza osuđena na propast, ljubav će biti jača od svih pravila i ograničenja. Ali, kada poslje završetka rata Izabeli prošlost pokuca na vrata, počeće drama njenog ×ivota o kojoj će pričati čitava Italija.

Roman Nigde nema te protkan je najdubljim emocijama i moralnim dilemama o dobru i zlu, o ljubavi i mr×nji, o ×ivotu i smrti, povjerenju i zahvalnosti u teškim ×ivotnim okolnostima. Jelena Bačić Alimpić, autorka danas najčitanijih romana na srpskom jeziku, napisala je britko i vješto, izuzetnu priču o nesvakidašnjoj ratnoj heroini.

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: