EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
OFICIR I ŠPIJUN
Pisac:  Robert Heris

Izdavač:  Laguna

ISBN:  978-86-521-1548-8

Prevodilac:  Tatjana Bižić

Broj stranica:  504

Format:  20cm

Povez:  Broš

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2014

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:10.80  €
Sa popustom: 9.72 €
   

„Heris kao romanopisac dolazi do istina do kojih kao istoričar ne bi stigao i pruža nam slike, utiske, mirise i zvuke kao što nijedan istoričar ne bi uspio... Vrsno djelo u kojem se uživa.“ Evening Standard

Knjigom Oficir i špijun Robert Heris se vraća uzbudljivoj istorijskoj prozi kojom vlada tako blistavo i neprikosnoveno. Ova priča posvećena je zloglasnoj aferi Drajfus, ispripovedanoj ovog puta kao mračna i tvrda proza o zavjerama i špijunaži – svijetu od koga će vas proći hladna jeza.

Pariz 1895. godine. Alfred Drajfus, mladi francuski oficir, po nacionalnosti Jevrejin, optužen je za izdaju, osuđen na doživotno zatočeništvo na Đavoljem ostrvu i ražalovan pred razularenom ruljom od dvadesetak hiljada Parižana. Među svedocima Drajfusovog poniženja nalazi se i major Žorž Pikar, ambiciozan i obrazovan, kome neposredno predstoji unapređenje u načelnika tajne službe, iste one koja je prikupila dokaze da je Drajfus izdavao vojne tajne Nemcima. Pikar je u početku čvrsto uvjeren u Drajfusovu krivicu, ali ubrzo pošto je osuđeni čovjek otpremljen u zatočeništvo pod najsurovijim uslovima, novi šef tajne službe slučajno nailazi na činjenice koje ga navode na sumnju da u francuskoj vojsci i dalje postoji špijun. Kako se gomilaju dokazi o izuzetno zlonamjernoj obmani, vodeći sve bliže ka najvišim krugovima vlasti, Pikar je primoran da preispituje ne samo čitav slučaj protiv Drajfusa nego i svoja najdublja uvjerenja o otadžbini i sebi.

Udahnjujući iznova život ličnostima koje su igrale ključne uloge u skandalu kojim je početkom XX vijeka bio opčinjen ciijeli svijet, Robert Heris priča takođe večnu priču o tajnim vojnim sudovima, obaveštajnim službama koje su se otrgle nadzoru, sudbini onih što se usude da se pobune protiv nepravde. Jedinstveno pripovjedačko umijeće kojim su obilježeni svi Herisovi svjetski bestseleri na djelu je i u ovom romanu.

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: