EUR    |   RSD    |  KM           Prijava   |  |    Registracija   |  Kontakt  |  Pomoć  |  O nama
OSAMDESET DANA
Pisac:  Metju Gudman

Izdavač:  Laguna

ISBN:  9788652113729

Prevodilac:  Milica Cvetković

Broj stranica:  443

Format:  20 cm

Povez:  Broš

Pismo:  Latinica

Godina izdanja:  2013.

Mjesto izdanja:  Beograd


Cijena:8.80  €
Sa popustom: 7.92 €
   

"Napetost i čarobna mjesta po svijetu- zvuči kao odlično putovanje iz fotelje.“ Literary Journal

Četrnaestog novembra 1889. godine mlada reporterka Vorlda, novina Džozefa Pulicera, krenula je parobrodom iz Njujorka u pohod da obori rekord najbržeg obilaska svijeta. Istog dana iz Njujorka, mada u suprotnom smjeru i vozom, pošla je mlada novinarka časopisa "Kosmopoliten" Elizabet Bizland. I jedna i druga su riješene da nadmaše Fileasa Foga, junaka romana Žila Verna, i obiđu Zemljinu kuglu za manje od 80 dana. Ta dramatična trka na stazi od skoro 45 000 kilometara privukla je pažnju čitave nacije i zauvijek promijenila živote takmičarki.

Njih dvije su bile jedna drugoj sušta suprotnost. Neli Blaj je bila borbena, odlučna, ambiciozna reporterka iz pensilvanijske rudarske oblasti, koja je tragala za najsenzacionalnijim vijestima i pritom, često pod izmišljenim identitetom, objelodanjivala društvene nepravde. Otmjena i elegantna Elizabet Bizland, rođena u aristokratskoj južnjačkoj porodici, više je voljela romane i poeziju od novina a smatrana je za najljepšu ženu velegradskog novinarstva. Obje žene pak bile su nadareni pisci i ostvarile su uspješne karijere u veoma ambicioznom svijetu novinarstva kojim su vladali muškarci. Knjiga Osamdeset dana oživljava te dvije žene pionire u trci s vremenom, uvijek svjesne da i najmanje kašnjenje može dovesti do poraza.

Osamdeset dana, živi opis trke, od mahnitog početka do izluđujuće žurbe pred kraj, predstavlja istorijski dokument u čijoj srži je veliki avanturistički roman. 

 

 
 
Komentari čitalaca            -          Ostavi komentar
 
Iz istog žanra:
Čitaoci koji su čitali ovu knjigu čitali su i: